Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mennyi ideig tart egy véradás?

Mennyi ideig tart egy véradás?

Figyelt kérdés
Gondolom ezalatt az egész folyamatot, meg hogy meddig ömlik a vérem a zacskóba. Utána meddig nem lehet pl. busz után futni, vagy focizni? Amúgy 28-án mennék először (mindent ki kell próbálni az életben :P ).
2011. márc. 19. 23:32
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem sietnek, olyan 10 perc amíg meghatározzák, hogy milyen a vércsoportod, utána meg megnézik a hemoglobin szinted, majd aztán kitöltesz egy kérdőívet, utána egy doki megvizsgál, kérdezget egy csomó dolgot. Kapsz vizet, hogy igyál, hogy könnyebben jöjjön a vér.

Ez eddig kb. 20 perc. Utána ha adoki alkalmasnak talál a véradásra, akkor átmész egy másik helyiségbe, belédnyomják a tűt, aztán egy 3-4 perc alatt lejön a vér.

Ha rosszul vagy, akkor még fekszel egy kicsit, ha nem, akko mehetsz egyből.

2011. márc. 19. 23:48
 2/6 anonim ***** válasza:

3-4 perc alatt nem jön le a vér, min 5, de inkább 8-10 perc + célszerű -pláne első alkalommal - még 4-5 percet fekve maradni

amúgy a többi idő attól függ, hogy hol és milyen körülmények közt adsz vért, hányan vannak előtted

álltam én már 2 órát is sorba, de volt, hogy fél óra alatt végeztem

2011. márc. 20. 01:30
 3/6 anonim ***** válasza:

"mindent ki kell próbálni az életben :P )"

Kivéve a vérfertőzést és a népi táncot :)))

Egy órácskát biztosan rá kell szánni az egészre.

2011. márc. 20. 05:10
 4/6 anonim ***** válasza:
Tényleg több, mint 3-4 perc? Nekem olyan gyorsnak tűnik mindig. :D
2011. márc. 20. 07:59
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2011. márc. 20. 17:41
 6/6 anonim ***** válasza:
Össz-vissz maximum egy óra, de általában olyan 30-40 perc.A kérdésed második részére válaszolva: a véradás napján miután levették a vért, semmiképpen ne fuss busz után és ne sportolj! Én egyszer megtettem az előbbit, és hajszál híján elájultam a buszon, nem is tudom, hogy jutottam haza...Egy véradás alkalmával azért mégis csak levesznek úgy fél liter vért (4,5 decit a zsákba plusz utána pár kémcsővel a tesztekhez),úgyhogy annyival kevesebb vér tudja szállítani az oxigént a szervezetedben. Ha ehhez fokozott fizikai aktivitást társítasz, könnyen rosszul lehetsz. A véradás után pihenj, igyál sok folyadékot (főleg vörös szőlőlevet), egyél sok májas dolgot, hogy elősegítsd a vérképződést. Én talán sosem alszok olyan kellemeset, mint véradás után:)
2011. márc. 24. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!