Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mikor és hogyan adnátok át...

Mikor és hogyan adnátok át pénzt az orvosnak? Kedvesemet fogják műteni.

Figyelt kérdés

Nem voltam még ilyen helyzetben, ezért a butus kérdés. Műtét előtt (reggel) várjam meg az operáló orvost a folyosón? Vagy műtőből visszafelé? Bár... a folyosón cink borítékozni, úgy gondolom...

És mennyit?

Katéteres (TUR)műtét lesz, a betegség súlyos, de ez a műtét reméljük, nem...

2009. febr. 19. 19:44
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
igazságtalanul, bocs
2009. febr. 19. 20:23
 12/21 anonim válasza:
26%
Én is megélek a 89 ezerből! Nincs autóm, nem járok moziba, nem bagózok, letettem a drogot- a sör maradt....:))))- nem viszem a csajom szórakozni, inkább elmegyünk a hegyekbe sátorozni......Hát így!!!!!!
2009. febr. 19. 20:27
 13/21 anonim ***** válasza:
30%

Ne adj pénzt az orvosnak, azért kapja a fizetését, amit csinál, és a gyógyításra esküdött fel, ha nem csinálja, akkor lehet pereskedni.

Ha adni akarsz, akkor meg ez van... de ne szoktassátok rá, mert ha egy kicsit is pénzéhes, nem fog megelégedni a mostanival, egyre több zsebpénzt fog tőletek elvárni, és a mostaniakkal a későbbi kezelések után már nem fog megelégedni, és a munkáját se fogja végezni úgy, ahogy nektek jó. Tapasztalatból beszélek, csak én kiskorú voltam, amikor a szüleim tejeltek az akkori fogorvosomnak, és nem szólhattam bele, egy idő után nem volt elég neki az addig kapott zsebpénz, és azáltal, hogy nem jól végezte a munkáját, az én fogsoromon állt bosszút, mert "kevesellte" a szüleimtől a zsebpént. Én nem adok pénzt orvosnak.

Ha tisztességes a doki, akkor visszaadja neked, hogy "nem kell, tegye el, nem azért csináltam". Én ismerek ilyen orvost, és minden tiszteletem az övé és a hozzá hasonló orvosoké.

2009. febr. 19. 20:31
 14/21 A kérdező kommentje:

A Kedvesem akkor nyugodt- és én is-ha adunk neki. Nem értek egyet ezzel én sem, de a borítékozás okait összetettebbnek tartom attól, hogy két mondatban meg lehessen állapítani a társadalmi okait...

Most az a lényeg, hogy nyugalmat szeretnék, az érzést a Kedvesnek és magamnak is, hogy MINDENT megtettünk. Ezt is. Ha le vagyunk égve is.

2009. febr. 19. 20:35
 15/21 anonim ***** válasza:
32%

"Amúgy megmondanátok, h hogy éljen meg egy orvos a 110 ezer forintos fizetéséből?? Tudom, h a hálapénz nem a legjobb megoldás, mert nagyon ugazságtalanul van elosztva, stb.."

Ahogy más is megél annyiból. Anyám tanár, ő is éveken át tanult, a tudása legjavát adja, de nem kap plusz pénzt azért, mert értelmi fogyatékos gyerekeket tanít. Örül, ha megkeres havi 100 ezer forintot a túlóráival együtt. Nehogy már még ők legyenek a szegény szerencsétlenek, mert ilyen rosszul keresnek.

Én a szüléskor se fizettem, ügyeletes dokinál szültem és nem adtam borítékot, ettől függetlenül nagyon jó ellátásban részesültem.

2009. febr. 19. 20:37
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

20:37 - az én anyukám is tanítónő, ugyanez a szitu, a többiről nem is beszélve, ami manapság a közoktatásban zajlik, azoknak kéne odaülni, akik ezeket a szabályokat hozzák...

Kérdező, figyelj, adjatok, ha ettől megnyugodtok, de nagyon figyeljetek oda a dokira. Ha még nem adtatok neki korábban, akkor az lenne részéről a tisztességes, ha nem fogadja el, és ha így tesz, akkor fogtok a legjobban megnyugodni, mert az ilyen orvos tényleg tartja magát az esküjéhez. Ha elfogadja, akkor pedig kívánom nektek, hogy ne legyen olyan szemét dög, mint az én volt fogorvosom, akitől óva intek mindenkit. De ha mégis egy halvány jelét látjátok, hogy olyanná kezd válni, sürgősen keressetek mást, akármilyen jónak mondják mások, egy pénzéhes orvosnál az egészségügyben nincs rosszabb. Hidd el, én megszenvedtem, most hozza rendbe egy másik orvos, amit az a xarházi elrontott, legszívesebben feljelenteném és talán még meg is nyerném. Csodálom, hogy egyáltalán még praktizál.

2009. febr. 19. 20:43
 17/21 A kérdező kommentje:

Az ember a szerettei egészségéért MINDEN árat megfizet. Kívánom, hogy ne tapasztalja ezt meg senki, aki ellenzi a hálapénzt.

Én sem vagyok híve, rémes az egész...

De ha ettől Neki jobb lesz, akkor Lucifer fenekét is kitörlöm, és állatira nem érdekel, erkölcsös-e...

2009. febr. 19. 21:07
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem érted a problémát, látom, de semmi baj. Kívánom, hogy ne tapasztaljátok a saját bőrötökön, hogy egy orvos a pénzért képes orvosi műhibát is elkövetni, csak hogy annyit kapjon, amennyit elvár, és akár azon az áron, hogy minden vagyonából kiforgassa a betegeit.

Én is hajlandó lennék bármire a szeretteimért, DE becsülöm azt az orvost, aki nem fogad el hálapénzt. Anyukám egyszer próbált adni a gyerekorvosnak, mikor még kicsik voltunk, és nyugdíjba ment a másik dokink, és új dokihoz kerültünk. Az új doktornő nem fogadta el, és pénz nélkül is kikezelt minket minden betegségből lelkiismeretesen.

2009. febr. 19. 21:34
 19/21 anonim ***** válasza:
74%

A nagyon durván pénzéhes disznók a nőgyógyászok és a sebészek között vannak. Másrészt pedig most a párod nyugalma a legfontosabb, ami megér "minden" pénzt.

Igen, a tanárok fizetése is gyászosan alacsony, de az orvosokon kicsit nagyobb a felelősség, nem?? Inkább meg kéne becsülni azt az orvost, aki nem megy el külföldre 10x annyi pénzért! Ismétlem: a hálapénz sz*r megoldás, jobbat kellene kitalálni.. Amúgy a milliárdos vállalkozókat miért nem cs*szteti senki, akik minimálbér után adóznak??

2009. febr. 20. 10:30
 20/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Remélem, sikeres lesz a műtét, és a párod rendbe fog jönni!

Barátnőm apukája mindig a varratszedéskor adta oda a hálapénzt, vagy az utolsó vizit alkalmával.

Egyébként én pénzt azért nem adnék, mert már előre "kifizettem" mindent, a TB-nak. De ha annyira szuper orvost és ellátást akar valaki, és fizetni is akar, menjen el egy magánorvoshoz. Ez az én véleményem.

2009. febr. 20. 11:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!