Nagyon rossz a vastagbéltükrözés?
Mondjuk az elképzelhetőbb hogy oldalat,mert akkor könnyebben tudnak mozgatni.A kettő közül valamelyik.
De ha el leszel boditva,akkor neked teljessen mindegy lesz hogy hogyan fognak fektetni.Nem kell izgulni!Nyugi!Sok sikert és kitartás!
Akkor most kb mindent felejtsetek el amit az előttem hozzászólók mondtak, mert nettó baromság a 90%-a.
Elmondom mi fog történni..
Bemész kapsz egy spéci nadrágot meg zoknit a kis lábaidra. Felfekszel az ágyra, bal oldaladon fekszel, jobb lábad fel van húzva.
Apropó..átugrottunk egy fontos dolgot. Én ugye kísérő híján nem kaptam bódító ínyekciót, illetve gázt sem az asztmám miatt ergo nulla érzéstelenítés és fájdalom csillapítás nélkül kellett végig csinálnom amit senkinek sem ajánlok(!) Vigyetek kísérőt! Kettőt minimum..ha az egyik meghalna akkor is kaphass bódítást:'D mert ez..srácok..borzalmas. Amikor vezetik fel a csőt..kibírhatatlan fájdalom. Persze itt jön képbe az hogy a betegséged illetve a beleid struktúrájának függvényében változik a fájdalom intenzitása is szal nem nehéz kitalálni hogy ha pl be vannak gyulladva a beleid rosszabb, aki ibs-es szintén rosszabbul éli meg.
Azt mondták az orvosok hogy én úgymond hálás"" betegnek számítok mert gördülékeny volt a vizsgálat, jól a beleim, hallgattam az instrukciókra, relative gyors volt és a tapasztalataik szerint a nagy része sokkal nehezebben bírja mint én.. Nem tudom mit láthattak rajtam de az én szemszögemből..a szűk 30 évem alatt még nem éltem át ekkora fájdalmat..borzasztó volt, kb 2 perc alatt úgy levert a víz mintha lelocsoltak volna egy vödör vízzel. Mondták is hogyha nem változtatok a légzésemen el fogok ájúlni..volt egy-egy szakasz ahol muszáj volt felordítanom annyira fájt.
Miután felhelyezték az eszközt hátra kellett fordulni és ugye miközben húzták ki feltérképezték a beleket, levettem egy polipot szövettani mintát de ez kár sétagalobb az elejéhez képest. Hiába feküdtem együltő helyemben már arra sem maradt erőm hogy beszéljek, csak egy-egy elhaló szó hagyta el a számat.
Közben amúgy a monitoron te magad is végig nézheted a beleidet a műszeren keresztül látod hogy jön e szembe valami alien vagy a tegnapi pizza:'D
A vizsgálat kb 15-30 perc.
Ebből az első kb 5 perc a legrosszabb. Úgy készülj hogy kb 30 másodperc kellemetlen, aztán 10 másodperc irdalmatlan fájdalom és ez így felváltva. Miután a hátamra fordítottak és elkezdem vissza felé haladni a műszerrel már csak egyszer-egyszer éreztem kisebb elhanyagolható fájdalmat. Feszítő, csikaró érzést amikor levegőt fújnak be.
Egy a lényeg: kísérővel menjetek, kérjetek bödítást, végezzétek el becsülettel a hashajtást. Ennyi. Ha van kérdés írjatok nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!