Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mit csinálnak a gyomortükrözés...

Mit csinálnak a gyomortükrözésen? És fáj? Ha elaltatnak mennyi idő után ébredünk fel? Lehet olyan hogy nem hat az altató?

Figyelt kérdés
2011. jan. 17. 22:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem kellemes, de eddig mindenki túlélte.Általában nem altatnak
2011. jan. 17. 22:13
 2/11 anonim ***** válasza:

Kétszer voltam gyomortükrözésen és nem altattak el.

Valóban nem kellemes,de ki lehet bírni.Azt kell csinálni amit mondanak.

2011. jan. 17. 22:14
 3/11 anonim ***** válasza:
A vizsgálat általában nem kifejezetten fájdalmas, de igen kellemetlen érzéssel jár. A levegő-befújás puffadást, feszítő érzést okozhat.
2011. jan. 17. 22:14
 4/11 anonim ***** válasza:
74%

Az én madeleine süteményem

Állománya puha és rugalmas. Összenyomáskor enyhe sercegést hallatt.

Hátha van ilyen:

Naptár

január 2011 Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas

<< <

1 2

3 4 5 6 7 8 9

10 11 12 13 14 15 16

17 18 19 20 21 22 23

24 25 26 27 28 29 30

31

Ők akarnak valamit:

Címkék

akció (1) alkohol (4) altatás (1) alvás (6) appendectomia (1) balek (3) baromság (1) betegek (2) bkv (1) blog (10) budapest (1) bunkóság (1) cipőfűző (1) columbo (2) coping (1) csajom (5) csőledugó ember (2) damil (1) döbbenet (11) dr. hard (2) ebéd (3) élet gondolatébresztő közélet kritika megmondás tudomány vélemény (1) elszúrtam (1) epe (2) epecucchülthely (10) epegörcs (4) epekő (5) epetükrözés (3) eső (3) esti (1) esti mese (1) fater (9) felület (1) fényképnézegetés (1) fíling (1) film (3) flickr (1) flow (1) flowcsíra (7) főnök (1) francia (1) gyermek (20) gyomortükrözés (2) gyöngy (3) halál (2) halloween (1) halszem (1) hó (1) hobbi (1) hóember (2) hrabal (1) hülyülök (1) humor (3) így látom én (1) ikea (2) index (1) ízlés (1) japán (3) játék (1) játszótér (2) jég (1) jenci (6) jirí (1) jófej (1) kabóca (2) karácsony (1) kávé (3) képek (2) kertitörpe (1) kiállítás (1) komment (1) koncert (1) könyv (3) kórház (2) kreativitás (2) lábadozás (3) lakás (1) lsd (1) lufi (1) mamám (6) marci (1) martha (2) média (1) meló (4) melóhely (6) menzel (1) mese (1) metró (2) mopsz (1) mosogatás (1) mr.a (1) múzeum (2) novák (1) őfelsége pincére voltam (1) opera (1) orvos (13) otthon (1) pocakmadzag (4) poirot (1) pókfóbia (2) póló (3) porszívó (1) posta (1) rajzfilm (1) rend (4) rubik kocka (1) scrabble (1) sonny (1) sör (2) stewart (2) szaftosság (1) szarkalábas szemek (1) szar szag (1) szinoníma (1) szivar (1) szombat (2) sztepp (2) takarítás (7) tánc (1) táplálkozás (9) tea (1) teatasak (1) telefon (1) tenger gyümölcsei (1) tesóm (1) tévé (3) tgif (1) titokzatos városlakó (1) tömegközlekedés (2) turmix (1) tűzoltók (1) tv (5) ügyintézek (2) uh (3) újságírók (2) uri geller (1) vásárlás (1) vélemény (1) vihar (1) vihogok (2) vizenyős szemek (1) wliia (1) woody (22) zene (1)

Nekik van véleményük:

* ernstmuzeum: Én csütörtök reggel megyek tükrözésre, iszonyúan félek de próbálom m... (2010.11.09. 08:30) milyen a gyomortükrözés?

* Pujc: Cső letolás pumpálás kellemetlen IGAZ. Öklendezés IGAZ. Több mint 5 ... (2010.10.21. 13:18) milyen a gyomortükrözés?

* Pujc: Na most majd nekem is letolják a biciglikormányt (:S meg tudom hog... (2010.10.19. 18:26) milyen a gyomortükrözés?

* Beta68: Ahogy egy 42 éves férfiemberhez illik, becsukott szemekkel, összeszo... (2010.10.15. 15:00) milyen a gyomortükrözés?

* Utolsó 20

Archívum

* 2010 február (1)

* 2009 november (1)

* 2009 október (1)

* 2009 szeptember (4)

* 2008 augusztus (2)

* 2008 július (1)

* 2008 május (4)

* 2008 április (5)

* 2008 március (7)

* 2008 február (3)

* 2008 január (10)

* 2007 december (9)

* Tovább...

milyen a gyomortükrözés?

Címkék: epe gyomortükrözés orvos

2007.08.25. 14:37

talán senkinek sem árulok el nagy titkot, ha frappáns summázatként annyit mondok, szar. ha kevésbé szeretnék frappáns lenni, annyit mondanék, elég szar, de van rosszabb is.

maga az eljárás tényleg nem vészes, aki gyakran hánytatja magát vagy szeret hányni, azoknak bátran merem ajánlani.

az ember szájába egy kis formatervezett hengert tesznek, erre kell ráharapni, és a hengeren át dugják le az ember torkán a csövet. itt jegyezném meg, hogy ez a henger, amilyen egyszerű, annyira nagyszerű - teljesen lehetetlenné tesz bármiféle ellenállást (úgymint "megharaplak, te szemét", "csöveket dugdosol a torkomba? leharapom!", stb.), ráadásul némi pszichés támogatást is nyújt, mert az emberben azt az érzést kelti, ő mégis ellenáll (harap). hasznos.

majd megkérik az embert, nyeljen egy nagyot, ennél a pontnál fontos, hogy csak egy kis időre, de higgyük el, hogy mi ezt szeretnénk, hogy ez nekünk jó. ha sikerül, és a cső gond nélkül siklik tova a gyomrunk felé, az orvos megkönnyebbült arccal, dícsérő szavak közepette törölgeti homlokáról a verejtéket (higgyük el, neki is szar!). közben úgy érezzük magunkat, mint akit éppen tükröznek.

nem kell megijedni, az ember ilyenkor érzi, ahogy a cső halad az emésztőrendszerében, hirtelen világossá válnak a biosz könyv homályos ábrái, a kanyargó izékről, amik az ember belsejében vannak ("állítólag"), és tényleg. és csak akkor öklendezik az ember, amikor érzi, a cső nekiütközött a gyomorfalának. az valóban kellemetlen. kicsit olyan, mint az alien-ben, az emberből kinyúlik vmi, szegény szigurni vívör, szar lehetett neki is.

egy darabig néztem én is a monitort, amin persze csak rózsaszín nyálkatömeget láttam, pont olyan, mint a tévében, aztán annyira rosszul kezdtem lenni, nem a látványtól, hanem a hányinger, hogy inkább becsuktam a szemem és arra koncentráltam, ez nekem jó és mindjárt vége. ja, és miért jó az éhgyomor? amiért a beöntés: nem kell félni semmi katasztrófától. az ember a nyálát hányja.

hát, nagyjából ennyi. kifelé már nem olyan gáz, az ember örül, mert hirtelen elérhető távolságba kerül a vizsgálat vége, és már mindjárt kint van, mindjárt kint van, ezt mire 7x elmondja magában, már kint is van. de nem számoltam..

2011. jan. 17. 22:15
 5/11 anonim ***** válasza:

Gyomortükrözés intravénás altatásban

A gyomortükrözés cseppet sem kellemes vizsgálat.

Az Endomedix Orvosközpontokban éppen ezért ezt a beavatkozást intravénás altatásban is elvégezzük, megelőzve az esetleges kellemetlenségeket, fájdalmakat.

Nálunk nem kell hosszú heteket várnia – ideális esetben akár 24 órán belül is el tudjuk végezni a beavatkozást. Lehetőség van a vastagbéltükrözéssel egyszerre, egy altatásban történő vizsgálatra, melyet – főleg budapesti központunkban – a betegeink többsége választ, ha mindkét vizsgálat elvégzésére szükség van.

Budapesti központunkban – az országban is csak néhány helyen elérhető – a legmodernebb intravénás pumpával kombinált altatógépet alkalmazunk, mely az altatószer adagolását automatikusan, a páciens életkora, neme, testsúlya és testmagassága alapján, az altatószer vérszintjének állandó ellenőrzése szerint adagolja, így minden esetben csak az ideális mennyiségű altatószer beadása történik.

Intravénás altatásban gyomortükrözést az alábbi Endomedix diagnosztikai központokban végzünk:

Budapest, Debrecen, Gyula, Miskolc, Siófok, Veszprém

A szolgáltatás díja az egyes központok árlistáján található meg.

2011. jan. 17. 22:18
 6/11 anonim ***** válasza:
Fájni nem féj max kellemetlen h valami van a torkodban.A torkot befujják lidokainnak így nem érzel féjdalmat max az h lemegy a cső.Ha ügyes aki csnálja akkor kibirható és nagyon hamar megvan.Nekem mondta a doki ha normális leszek 2 perc alatt megvan ha hiszti akkor 12,hát nomrális voltam nem hisztiztem és meg volt tényleg hamar.A béltükrözésről sokkal roszabbat halottam,na az kellemetlen,ott befujnak levegöt,akaratlanul is kijön és még az elöte lévő procedura sem kellemes h egy-két napig hashajtás van ezerrel.Amúgy inkább utobit szokták altatásban végezni de azt sem mindenhol.
2011. jan. 17. 22:19
 7/11 anonim ***** válasza:

Ha rendes a doki, akkor előtte kapsz egy kis lidokainos kezelést a torkodba, attól csökken a nyelési reflex, és az öklendezés is!

Nekem a legkellemetlenebb az volt, hogy utána egy órán keresztül büfögtem, és fingadoztam...

2011. jan. 17. 22:20
 8/11 anonim ***** válasza:
Még valami,azt hittem hogy majd öklendezek(mert ha fogkefe is kicsit lejebb ment valaha akkor is minden bajom volt) meg h majd nem kapok levegőt ha bent lesz a cső,de nem öklendeztem és nem fulladtam meg:)Azaz lehet kapni levegőt rednesen,annyi ha akarva akaratlanul kicsordult egy könycseppem,mondjuk nem vágom miért.
2011. jan. 17. 22:22
 9/11 anonim ***** válasza:
nekem volt részem benne éberen is meg altatásban is. altatás előnye h nem emlékszel rá és nem is érzed. hátránya viszont h elb@szod az egész napodat mert alszol. :D amikor 1 óra alatt meg is fordulnál a kórházból.
2011. jan. 17. 22:26
 10/11 A kérdező kommentje:

huh.hát köszönöm a válaszokat. megrémültem egy kicsit. :SS

17/L

2011. jan. 17. 22:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!