Jogom van-e a háziorvosunktól elkérni édesapám kezelési adatait ha nincs rá tőle felhatalmazásom mert pár napja meghalt?
Szerintem jogod van utólag megtudni apukád eredményeit, ha életében nem volt rá módod és lehetőséged, de nem biztos, hogy kiadja a kezedbe, sőt, biztos nem, max.bemutatásra, vagy ő maga elmondja.
Részvétem!
Ja, és szerintem ez csak azokra a dokumentumokra vonatkozik, amit ő még apukád kezelése alatt kiadott, tehát amiből apukádnak is volt egy-egy másolata.
Azt amit ő vezetett státusz jelentést a betegségével kapcs. semmiképp nem fogja kiadni.Feltehetőleg.
Az meg minek?
A háziorvos jóindulatán múlik, hogy a kezedbe adja-e a papírt, hogy lássad, vagy elmondja szóban a tartalmukat.
Ki is vág a rendelőjéből még a legnormálisabb is, ha felhozod a fényképezős témát.
Ne hülyüljetek már!
Én se lennék különb, az biztos.
Részvétem.
"Kérheti-e a beteg közeli hozzátartozója az egészségügyi dokumentumokat?
A közeli hozzátartozót is megilleti a tájékoztatás, az iratokba betekintés és a másolatkérés joga"
"ha nincs rá tőle felhatalmazásom mert pár napja meghalt?"
Ehhez nem kell külön felhatalmazás. Viszont megtagadható, ha az elhunyt életében tiltakozott ellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!