Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » A hajléktalanoknak miért jár...

A hajléktalanoknak miért jár ingyen gyógyszer? Közgyógyra szinte bármit megkapnak.

Figyelt kérdés
Aki meg fizeti a tb-ét,vagy egy kisgyerek aki eleve biztositott annak többezer forint ha megbetegszik.Arról nem beszélve,hogy az esetek többségében eladják.Nem ezt nem találom ki, ezt láttam.Amiért én X összeget fizettem a patikában,annak a feléért árulta.És nem egy tételről beszélek,hanem több doboz gyógyszerről.Vitaminok,antidepresszáns szerek,altatók,nyugtatók,stb.Rendjén van ez?Szerintem nincs.
2011. jan. 2. 23:52
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
55%
Fúú de irigy vagy. Legyél te is hajléktalan csak 1 hónapra aztán térjünk vissza. Szerintem 2 hét után meghalnál, annyira életképtelen vagy....
2011. jan. 3. 01:15
 12/25 anonim ***** válasza:
70%

más nem jutott eszedbe, akinek a zsebében turkálhatsz?

Komolyan az ilyen kérdéseken mindig fel tudom b/szni az agyam

2011. jan. 3. 01:22
 13/25 anonim ***** válasza:
72%
Ha még az államot szidnád,vagy bármit,akkor megérteném a kérdést.De itt kimondottan a hajléktalanokkal van problémád.Biztos van ilyen is,meg olyan is köztük,de én még azt is megérteném ha azért adja el a gyógyszert,hogy legyen mit ennie.Sokan nem tehetnek róla hogy ilyen helyzetbe kerültek.
2011. jan. 3. 01:23
 14/25 anonim ***** válasza:
73%
mert miből fizessen szerencsétlen? a gyógyszert okkal írják fel neki, ha kiváltja és eladja az az ő baja, mert ha megkapta akkor szüksége lenne rá... de ne sajnáld már tőlük, mert elég irigy vagy..
2011. jan. 3. 01:30
 15/25 Mandula11 ***** válasza:
73%

Nyugodtan tarts nagyképűnek. De ha az neked nagyképűség, hogy engem nem zavar egyáltalán, hogy szerencsétleneknek legalább ez jár, akkor tudlak sajnálni. Képzeld el, nem egyszer voltam olyan helyzetben, hogy nem tudtam kiváltani a gyógyszeremet.Sőt, most is kellene egy-két dolog, ami fontos lenne, de nem tudom megvenni a gyógyszertárba. De legalább van fedél a fejem felett, tudok teát főzni magamnak, netán enni is tudok meleg ételt. Eszembe nem jutott, hogy na persze a hajléktalanoknak jár a gyógyszer ingyen. Mitől lenne neked jobb, ha nekik is ugyanúgy kellene fizetni?

Nagyon sokan élnek úgy az utcán, hogy nem önként mentek ki. Sőt, nagyon kevés van, aki azért ment hajléktalannak, mert jobb dolga nem volt. Tudod, előfordul, hogy valakitől elveszik a házat a sok hitel miatt, családja, barátja nincs, aki segítene neki, vagy az asszony kisemmizi(valószínüleg az olyan emberek mint te). Ő megdolgozott a házért, évekig vért izzadott, hogy legyen kaja a család asztalán, aztán a végén ő kerül ki az utcára koldulni. De nem tartok előadást, mert valószüleg nem fogod érteni, és soha nem is fogod megérteni. Élj csak a te kis világodba, küzdj, hogy te is kapj meg mindent ingyen.

2011. jan. 3. 01:45
 16/25 anonim ***** válasza:
79%

A válasz írója 73%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 01:45

leírtad, amit gondoltam!

2011. jan. 3. 01:46
 17/25 anonim ***** válasza:
65%

Tarts engem is nagyképűnek, de én is azt mondom, hogy igenis önző és irigy vagy!

Miért fáj az neked, hogy ő ingyen kapja? Mivel lenne jobb neked, ha nem kapna gyógyszert?

Bárkivel megeshet, hogy olyan helyzetbe kerül, hogy elárverezik a feje fölül a saját házát. Mit csináljon, ha súlyos szívbeteg? Vagy cukorbeteg? Vagy csak egyszerűen a vérnyomásával van baj? Haljon meg szívelégtelenségben,kómázzon be, hadd kapjon agyvérzést? Milyen ember vagy te, hogy még a gyógyszert is sajnálod az emberektől?

Eladja fele pénzért, na és? Ez hadd legyen már az ő baja, elég szomorú, ha valaki ilyen helyzetbe kényszerül.

Én személy szerint szoktam néhány forintot adni olyan hajléktalannak is, akikből árad a piaszag. Nem érdekel, hogy szeszre költi, legalább annyi öröme legyen már, hogy azt a szalmabort megissza! Más öröme úgysincs, nincs családja, nincs háza, nincs aki szeretné, nincs akit szerethetne. Ha hasonló helyzetbe kerülnék, lehet, hogy az évek alatt én is feladnám és alkoholista válna belőlem (holott most egyáltalán nem iszok alkoholt és hiába hiszem azt, hogy belőlem soha sem lehet alkoholista).

Szerintem gondolkodj el ezeken, és ha még ezek után is piszkálja a csőröd a dolog, ajánld fel a házad 3-4 hajléktalannak, aztán kérd cserébe, hogy adják neked a gyógyszereiket.

2011. jan. 3. 02:18
 18/25 anonim ***** válasza:
51%
A te érdekedben kapja ingyen. Azért kapja ingyen, mert a hajléktalan a helyzetéből adódóan sokkal több betegséget elkap. Te pedig nem szeretnéd, ha a TBC-s, Heptitiszes, stb hajléktalan koldus a gyerekedre tüsszentene, mikor az elhalad mellette az utcán.
2011. jan. 3. 12:04
 19/25 anonim válasza:
44%
A válaszadókkal én sem értek eggyet,az ünnepek alatt közel 10 ezer forintot fizettem ki a beteg gyerekeim gyógyszereire,mert elkaptak valami virust.A gyerekek miért nem kapják ingyen?A szegény kis nyugdijjas nagyi miért nem?Azért mert nem hajléktalan? Ez nevetséges felfogás.De a legfelháboritóbb,hogy valóban eladják,ha kell két fröccsért,jobb esetben egy doboz cigiért.Ti kedves válaszadók akik ezt ennyire helyesnek tartjátok, a ti fizetésetekből fedezi a TB,vagy ez még eszetekbe sem jutott?A kérdező nem azokról irt akik elvesztették a lakásukat,hanem az alkoholista büdös koszfészkekről,akik nem egy esetben már bűncselekményeket is elkövetnek.Irigység?Erről sem volt szó,csak egy felháborodás ami valójában jogos.
2011. jan. 3. 15:25
 20/25 A kérdező kommentje:
Utolónak.Végre valaki érti miről beszélek,és nem játsza itt a szociális munkást.Csak egyet nem értek,miért nem a kis nyugdijjasokat védik ilyen vehemensen,vagy a nyomorgó családokat ill. gyerekeket akik százával nem tudják kiváltani a szükséges gyógyszereiket mert nekik sincs miből.Az egyik primitiv válasz szerint én irigy vagyok,azért vetettem fel ezt a kérdést(?)Annyira vagyok irigy,hogy a szomszéd gyerekének én váltottam ki az antibiotikumát mert 39fokos lázzal otthon feküdt.Az anyjának nem volt 1890Ft-ja,hogy kifizesse,mert akkor nem tudott volna enni adni a beteg gyerekének.Na erről van szó kedves szociális munkások,akik annyira véditek ezeket a koszos naplopókat akik fetrengenek a részegségtől nap mint nap.
2011. jan. 4. 20:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!