A hajléktalanoknak miért jár ingyen gyógyszer? Közgyógyra szinte bármit megkapnak.
más nem jutott eszedbe, akinek a zsebében turkálhatsz?
Komolyan az ilyen kérdéseken mindig fel tudom b/szni az agyam
Nyugodtan tarts nagyképűnek. De ha az neked nagyképűség, hogy engem nem zavar egyáltalán, hogy szerencsétleneknek legalább ez jár, akkor tudlak sajnálni. Képzeld el, nem egyszer voltam olyan helyzetben, hogy nem tudtam kiváltani a gyógyszeremet.Sőt, most is kellene egy-két dolog, ami fontos lenne, de nem tudom megvenni a gyógyszertárba. De legalább van fedél a fejem felett, tudok teát főzni magamnak, netán enni is tudok meleg ételt. Eszembe nem jutott, hogy na persze a hajléktalanoknak jár a gyógyszer ingyen. Mitől lenne neked jobb, ha nekik is ugyanúgy kellene fizetni?
Nagyon sokan élnek úgy az utcán, hogy nem önként mentek ki. Sőt, nagyon kevés van, aki azért ment hajléktalannak, mert jobb dolga nem volt. Tudod, előfordul, hogy valakitől elveszik a házat a sok hitel miatt, családja, barátja nincs, aki segítene neki, vagy az asszony kisemmizi(valószínüleg az olyan emberek mint te). Ő megdolgozott a házért, évekig vért izzadott, hogy legyen kaja a család asztalán, aztán a végén ő kerül ki az utcára koldulni. De nem tartok előadást, mert valószüleg nem fogod érteni, és soha nem is fogod megérteni. Élj csak a te kis világodba, küzdj, hogy te is kapj meg mindent ingyen.
A válasz írója 73%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 01:45
leírtad, amit gondoltam!
Tarts engem is nagyképűnek, de én is azt mondom, hogy igenis önző és irigy vagy!
Miért fáj az neked, hogy ő ingyen kapja? Mivel lenne jobb neked, ha nem kapna gyógyszert?
Bárkivel megeshet, hogy olyan helyzetbe kerül, hogy elárverezik a feje fölül a saját házát. Mit csináljon, ha súlyos szívbeteg? Vagy cukorbeteg? Vagy csak egyszerűen a vérnyomásával van baj? Haljon meg szívelégtelenségben,kómázzon be, hadd kapjon agyvérzést? Milyen ember vagy te, hogy még a gyógyszert is sajnálod az emberektől?
Eladja fele pénzért, na és? Ez hadd legyen már az ő baja, elég szomorú, ha valaki ilyen helyzetbe kényszerül.
Én személy szerint szoktam néhány forintot adni olyan hajléktalannak is, akikből árad a piaszag. Nem érdekel, hogy szeszre költi, legalább annyi öröme legyen már, hogy azt a szalmabort megissza! Más öröme úgysincs, nincs családja, nincs háza, nincs aki szeretné, nincs akit szerethetne. Ha hasonló helyzetbe kerülnék, lehet, hogy az évek alatt én is feladnám és alkoholista válna belőlem (holott most egyáltalán nem iszok alkoholt és hiába hiszem azt, hogy belőlem soha sem lehet alkoholista).
Szerintem gondolkodj el ezeken, és ha még ezek után is piszkálja a csőröd a dolog, ajánld fel a házad 3-4 hajléktalannak, aztán kérd cserébe, hogy adják neked a gyógyszereiket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!