Etikus egy munkahelyen hogy van két kollega eltérő munkakörben az egyiknek orvoshoz kell mennie munkaidőben és szó nélkül elengedik nem kell szabadságot kivennie, nem kell ledolgoznia semmit se kell, elmehet?
a másik kollegának is orvoshoz kell mennie munkaidőben, elengedik de szigorúan a szabadsága terhére.
vagy kivesz szabit és mehet, vagy nem vesz ki és nem mehet. oldja meg ahogy akarja.
"csak úgy" el nem engedik,nem számít hogy orvos és nem jókedvéből megy, senkit se érdekel. vegyen ki szabit! míg a másik minden további nélkül elmehet.
Nálunk is ez van, pedig egy elég komoly munkahelyen dolgozom.
Aki rendesen, magát teljesen odateve dolgozik, néha munkaidőn túl is bent van, hogy haladjanak a dolgok, ő simán mehet, a főnök tudja, hogy úgyis meg lesz csinálva a munkája.
A másik egy elég lókötő, azt nézi, hogy es hol tud lógni, sokat jár ki dohányozni, nem csapatjatekos, nem segítő, 4 órakor szó szerint kisik a toll a kezéből, na neki például mindig szabi.
"A másik egy elég lókötő, azt nézi, hogy es hol tud lógni, sokat jár ki dohányozni, nem csapatjatekos, nem segítő, 4 órakor szó szerint kisik a toll a kezéből, na neki például mindig szabi."
Na és ha nem így van? ha a "kezdvezényezett" dolgozó épp az a kategória aki a munka könnyebbik végét foja meg, akit munkaidő végén ne keress (nem még utána...) mert rég sehol sincs, akitől aztán semmi pluszt nem várhatsz el de néha még az alapot se várhatod el... és mégis "kedveményezett" na arra milyen szuperbölcs meglátásod van?
"Az egyes igazságos dolgot írt le, te meg egy irigy sz@r vagy."
ez megint egy üres koncepció nulla előismerettel a tipikus "én vagyok a helikopter" Gyk-s szarjani módra a "mindent jobban tudunk " esete,
elmondom hogy én a történetben se az A) se a B) nem vagyok csak egy külső szemlélő.
Mégis jobban felkavart ez ma téged, mint az újévi lencsefőzelék és a szilveszteri 2 liter kannásbor együtt.
Jól van, elhisszük, mesélj még. Vagy még mindig nem józanodtál ki?
vajon miért olyan nehéz kimondani hogy az egyik szereplő egy főnöki ánusznyaló aki a bő nyálas nyalásért cserébe mindent megkap, míg a másik egy simán jól dolgozó DE nem nyaló átlagsenki aki nem is kap semmit?
Mert jóféle magyar céghez mérten nem a jó munka a mérce hanem a bő nyál.
Na, de szerencsére itt vagy te, aki kimondtad, csak ehhez nem kellett volna kérdést nyitni. Elég lett volna otthon egy papírra leírni.
Ha meg kérdést nyitsz, akkor meg nem tetszik, hogy nem azt írjuk, amit te akarsz?
Írd le, hogy mit írjunk, és akkor bemásoljuk neked ctrl C -ctrl V-vel, ha ez a szíved vágya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!