Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Sajnos a középiskolai tanár...

Sajnos a középiskolai tanár szó nélkül felmentetett a kötelező tantárgy alól matematikából kizárt az órákról miközben nem csináltam semmit?

Figyelt kérdés

ezt a szakmát szeretni kell de sajnos nem tudok menni az iskolába.Osztályfőnököm is meglepődött az igazgatónak is szóltunk de nem érdekelte nem tett semmit az ügy érdekében az összes álmom a kukában landolt nincs kedvem semmihez az élethez sem ez rosszabb mint egy börtönbüntetés. Sajnos már 23 éves vagyok ki mit tenne az én helyemben?

tanulni pedig nagyon érdekel a szakma itthon is szerelem hibakódokat olvasok a saját automón

és nem vagyok BTM-S tanuló sem mindig jegyezeltem az órákon és a tanár egy román ármazású volt és az iskolában lakott. Ezáltal sajnos az ö.szes álmomat elrontotta mert hogy így nem jelentkezhetek autószerelőnek

dec. 6. 16:09
 1/7 anonim ***** válasza:
91%
A felmentés nem azt jelenti, hogy nincs vizsgakötelezettséged? Középiskolában is (de te 23 évesen biztos nem középiskolás vagy) ha valaki diszkalkuliás, akkor nem érettségizik matekból, helyette egy másik tárgyat kell választania. Ettől még nem zárják ki vagy tiltják az érettségizést, hogy magára maradjon egy 8 általánossal.
dec. 6. 16:22
 2/7 anonim ***** válasza:

Melyik országról van szó, és hogyhogy még mindig középiskolás vagy. Ebben a korban már főiskola, egyetem vége felé szoktak járni az emberek?

Olyan még a mai magyar honban sem létezhet, hogy egy tanár a saját (nem létező) hatáskörében kizár az órájáról.

És olyan sem lehetséges, hogy nincs erre jogorvoslat. Ha az igazgató sem tett semmit, akkor kell menni szépen felfelé

dec. 6. 16:28
 3/7 A kérdező kommentje:
1/1 De sajnos ahova jelentkeztem le van írva hogy "matematikából" felmentett tanulót nem áll módjában felvenni" És igen már nem középiskolázok hanem tovább tanulást szerettem volna.
dec. 6. 16:28
 4/7 A kérdező kommentje:
2/3 de sajnos megtette bármit mondasz neki nem érdekli. Budpaesten lakom sajnos és születtem. 1 perc alatt megcsinálta hozzáteszem hogy matek órán tette meg. De mit várjak egy olyantól aki az iskolában lakott?
dec. 6. 16:32
 5/7 anonim ***** válasza:
Ez egyre zavarosabb lesz. Én ki is szállok.
dec. 6. 16:36
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy a tanár önhatalmúlag felmenthet, legfeljebb javasolhatja az intézménynek. Ha kivizsgáltatod és viszel neked kedvező szakvéleményt, el kellene fogadniuk. Hiszen ott az igazolás, hogy nem vagy felmentve. Ha pedig mégis az derülne ki, hogy tényleg nem megy a matek, akkor neked kell beletörődni és más területre menni.
dec. 6. 16:53
 7/7 anonim ***** válasza:

Én is felvagyok mentve matekból de ez nem így megy ahogy írtad. A tanár semmi esetre sem adhat felmentést maximum kezdeményezheti a vizsgálatot HA a szülő beleeggyezik. Felmentést csak és kizárólag a helyileg illetékes pedagógiai szakszolgálat adhat ki ezt megelőző vizsgálatok után. De a vizsgálat eredményét a szülőnek is el kell ismernie szóval a szülők nélkül mégannyira sem adhat felmentést. Valamint ha felmentésed van attól még ugyanúgy érettségizhetsz matekból csak akkor vállalnod kell a bukás veszélyét.

Forduljatok a helyileg illetékes pedagógia szakszolgálathoz.

dec. 6. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!