Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Tényleg bűnt követek el, ha...

Tényleg bűnt követek el, ha évente csináltatok egy térképet?

Figyelt kérdés

Betelefonáltam a rendelőbe, hogy szeretnék egy beutalót vérvételre.

Nyilván megkérdezte az asszisztens, van-e valami probléma, vagy szedek-e gyógyszert. Mondtam, hogy egy éves csekkolást szeretnék igazából. Ezután szinte ki voltam oktatva, hogy ilyen nincs, hogy éves felmérés, hogy vérvétel annak kell, akinek az orvos kiírja.

Most ezt miért? Mármint, tényleg nem lehet, vagy ezzel gondot okozok az eü rendszerben?

Szépen el lehet magyarázni, de valós lecseszést kaptam, mintha legalábbis havonta kérnék laborvizsgálatot.

Köszönöm előre is a válaszokat!

ma 09:11
1 2 3
 11/21 Ypszilon1980 ***** válasza:
Azt mindenki eldönti mire akar fizetni pluszban. A TB arra van és azt is fizeti, pluszban miért kellene? Magánban ennyi pénzért kapsz egy vérkép leletet, de ha eltérések vannak, azt ki fogja kiértékelni?
ma 10:02
 12/21 anonim ***** válasza:
Ez miért pénz szórás? Bemegyek egy helyre, ahol normális kedves emberek fogadnak, kapok vizet, utána sütit, teát. Nem fáj, nem nem marad nyoma. A másikhoz felkel hívni az orvost, h időpontot kérjek tőle, h kérhessek tőle beutalót az SZTK-ba, ahol a legközelebbi időpont három hónap múlva lesz. Minden koszos, retkes, az ápolók úgy néznek ki, mint akik mindjárt felkötik saját magukat. Plusz félek, h elkapok vmi fertőzést. Évente 5ezer Ft, pedig nem sok. Számold ki mennyit koltesz, cigire, alkoholra vagy épp benzinre. Sokkal többe kerül.
ma 10:05
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 9-es hol csinálnak 5000-ért vérképet??

Nálunk, Debrecenben, 12.000 a legolcsóbb helyen.

ma 10:08
 14/21 anonim ***** válasza:
37%

"Minden koszos, retkes, az ápolók úgy néznek ki, mint akik mindjárt felkötik saját magukat. Plusz félek, h elkapok vmi fertőzést"

Te melyik országból írsz?

Nálunk ilyen nincs, és a kedvességért sem kell külön fizetni.

ma 10:13
 15/21 anonim ***** válasza:
11%

Te melyik országban élsz? Kb az összes kórház, SZTK így néz ki.

Jah várj, te az M1 és hír tv-n élsz és azt hiszed itt minden aranyból van...

ma 10:19
 16/21 anonim ***** válasza:
Fura az orvosod. Évente egyszer akkor is el szoktak küldeni, ha nincs semmi baj. Az enyém szólni is szokott, hogy már rég nem voltam, kéne menni.
ma 10:22
 17/21 anonim ***** válasza:

15: Nálunk (megyeszékhely) nem koszos, nem retkes. Az ott dolgozók is általában normálisan. Mint ahogy magában is találkoztam már bunkóval.

Annyi a különbség, hogy magában általában nem kell várni, vagy kevesebbet kell várni. De ott is jártam már úgy, hogy 1 óra várakozási idő lett volna, annak ellenére, hogy időpontra mentem, úgyhogy el is jöttem.

ma 10:24
 18/21 A kérdező kommentje:

Nekem is 5000 rémlett, de lehet már régi adat (Debrecen, 2022 körül). Akkor az sima HQ láb volt, tehát ott lett volna, ahol a közfinanszírozott, csak akkor még nem volt tartózkodási címem helyi, így mondták, hogy akkor 5000.

Amúgy tényleg nagy a várólista, csak voltam olyan szerencsés, hogy pénteken találtam egy darab időpontot mára hétfőre szabadon (amúgy februárban lett volna a következő), úgyhogy mondom akkor lecsapok rá.

Nem tudom, egyébként nekem ez a beutaló dolog mindig ilyen, hogy bárhová kérem, nem szívesen adnak, vagy tényleg úgy érzem, mintha én lennék a hipochonder, pedig hát nem sokszor járok orvosnál.

(valamelyikőtök kérdezte, hogy hogyan mondtam, normálisan voltam, mármint, nem követeltem meg ilyesmi)

Köszönöm a válaszokat! :)

ma 12:17
 19/21 anonim ***** válasza:
15# "Jah várj" Te viszont jártál az összes kórházban, SZTK-ban, csak éppen mifelénk nem?
ma 12:26
 20/21 anonim ***** válasza:

Én a fogorvossal voltam így: nem adott időpontot, mert ellenőrzésre mennék. Azt mondja, akkor kérjek időpontot, ha fáj...

Úgyhogy másik fogorvoshoz járok.

ma 13:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!