Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Jogos volt a kiakadásom?

Jogos volt a kiakadásom?

Figyelt kérdés

Előzetesen telefonon megbeszéltem egy doktornővel, hogy tudnak fogadni a rendelésen.

Megérkeztem, behívtak. Egy fiatal csaj volt benn (kb. 20 évesnek nézett ki) kérdezi, hogy mi miatt vagyok itt, mi a panaszom.

Semmi bemutatkozás, hogy mégis ő kicsoda. Odaadom a beutalót, erre rámnéz értetlenül és mondja, hogy látja, de azt akarja, hogy én mondjam el miért jöttem.

Nem annyira tetszett nekem ez a stílus, úgyhogy mertem rákérdezni, hogy mégis kicsoda ő, és hol van a doktornő, akivel telefonon beszéltem, egy szakorvosnak szeretném elmondani a tüneteim.

Erre kéretlenül bemutatkozik, hogy xy szakorvosjelölt, ő dolgozik most itt, akivel beszéltem, ő nincs benn (megjegyzem miatta jöttem be, vele volt megbeszélve), majd flegmán közli, hogy ha ő is "megfelel" nekem, akkor mondjam el a panaszaim, ha ragaszkodom ahhoz a doktornőhöz, akkor meg jöjjek vissza máskor..

dec. 7. 17:58
 1/10 anonim ***** válasza:
38%

Hát ez kb a magyar egészségügy pillanatnyi állapota. :(((((((((((((

Igazad volt, nagyjából egyértelmű volna, hogy bemutatkozzon vagy legalább legyen kiírva a neve kint.

dec. 7. 18:16
 2/10 anonim ***** válasza:
92%
Én még életemben nem jártam olyan orvosnál, aki bemutatkozott. Akár kedves volt, akár bunkó, sosem mutatkozott be, és nem mondta a beosztását sem. Ha ez egy szakrendelés, és ott ül az asztalnál, valószínűsíthető, hogy nem a takarítónő, vagy a taxisofőr. A beutalón pedig nincs rajta minden tünet, nagyon rendes volt tőle, hogy megkérdezte, mi a panasz. Én nem értem a kiakadást.
dec. 7. 18:22
 3/10 anonim ***** válasza:
34%

Te kérdezted, "hogy mégis kicsoda ő," tehát nem kéretlenül mutatkozott be, amúgy sem kell engedélyt kérni a bemutatkozáshoz -legalábbis hivatalos helyen. Normális kommunikációval azért másképp alakult volna.

A doktornőnek kellett volna értesítenie, hogy változik az időpontod. Ez maradt el, ezért alakult ki a kellemetlen helyzet. Ezen jogosan akadhattál volna ki, de amit leírtál azon nem kellene.

dec. 7. 18:32
 4/10 anonim ***** válasza:
88%

Az orvosnak nem kell bemutatkoznia, az, hogy ott van, elég indok arra, hogy el tudja látni a betegeket.

Másrészt az teljesen jogos volt részéröl, hogy mondd el a panaszaidat - ugyanis az, ahogy mondod, meg amit konkrétan mondasz, többet elmond az állapotodról, mint egy beutaló, amin csak egy diagnózis van, ami nem mindig helytálló.

A baj föleg veled van, ha ennyire hisztis vagy, akkor jogosan küldött el.

dec. 7. 18:40
 5/10 anonim ***** válasza:
Az h a szakorvos bemutatkozik tényleg alap lenne, de sajnos ma Magyarországon tényleg nem ez a megszokott.
dec. 7. 19:05
 6/10 anonim ***** válasza:
75%

Ebben a szituációban te voltál az egyetlen paraszt.

1. Vannak helyzetek, amikor természetesen elvárható az orvos bemutatkozása, de azért egy szakrendelésen, ahol naponta megfordul 60 beteg, nem hiszem, hogy ez ennyire fontos és elmaradhatatlan dolog. Nyilván ha ott ül, akkor nem a takarítónő, hanem orvos. Egyébként pedig kötelező a névtábla, tehát el tudod olvasni, hogy ki az.

2. Teljesen normális dolog, hogy az orvos TŐLED kérdezi meg, hogy miért jöttél, miben segíthet, nem pedig kérdés nélkül a papírjaid kezdi el kurkászni. Pláem, hogy a beutalók többsége nagyjából nulla inofmációt tartalmaz ("Kérem szíves szakvizsgálatát panaszai miatt").

3. A doktornő a telefonban azt mondta, hogy tudnak fogadni a rendelésen. Nem ő maga fog vörös szőnyeggel várni, hanem aki éppen oda be van osztva, el fog látni a panaszoddal.

4. Örülj neki, hogy a bunkóságod ellenére nem b.tak ki az ajtón, hanem felajánlották, hogy ha őkegyelmességednek esetleg mgis csak megfelel, akkor megvizsgálnak és ellátnak.

dec. 7. 20:03
 7/10 anonim ***** válasza:
85%

Nem volt jogos.

Félreértetted: "megbeszéltem egy doktornővel, hogy tudnak fogadni a rendelésen." Ez nem azt jelenti, hogy a doktornő, akivel beszéltél, személyesen fogad.

Ezt értetted félre, és sértett, kötözködő stílusban kezelted a "csajt", aki már orvos, és a szakvizsgájára készül. Valszeg alaposabban megvizsgált volna, mint egy elfásult idősebb orvos. Ha még összefutsz vele ott, nyugodtan kérj bocsánatot.

dec. 7. 20:35
 8/10 Ypszilon1980 ***** válasza:
88%
Nem fog bemutatkozni, de kötelező a névkitűző, ha ez nincs, akkor jogos, ha megkérdezed ki ő. Az viszont nem, hogy nem mondod meg mi a panaszod, azért vagy ott, a papírra mindegy mi van írva, azon nincs rajta minden. Egy betegnek legyen annyi esze, hogy elmondja saját szavaival miért van ott.
dec. 8. 00:50
 9/10 anonim ***** válasza:
0%

Egyre jobbak a kitalált történetek, de még mindig nem életszerű ez sem.

A témához: ahogyan az ötös is írja, kulturált országban az orvos is bemutatkozik, de ez Magyarország – ez látható a válaszok többségéből is...

dec. 8. 14:50
 10/10 anonim ***** válasza:
Te bemutatkoztál?
dec. 8. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!