Lehetséges, hogy nem kezelték megfelelően a stroke-os beteget a kórházban?
Apukám bekerült a kórházba stroke-kal. Hamar bevitte a mentő, 3 napig tudott normálisan kommunikálni. A mentősnek is ő mondta el a tüneteket, velünk is normálisan beszélt, teljesen tiszta volt a tudata. Az éjszakákat végig beszélgette az ügyeletes ápolóval. Evett, ivott. Igaz keveset és lassan. A bal oldala bénult akkor, bal szemével nem látott. Eltelt a 3 nap, onnantól csak aludt már, gyomorszondán táplálták. Azt mondták nem javul, de nem is romlik az állapota, nyugodjunk meg. Aztán az ötödik napon annyit mondott egy doktornő (nem a saját kezelőorvosa), hogy készüljünk fel a legrosszabbra. A bekerüléstől számitva egy hét múlva meghalt. A zárójelentésen sincs semmi konkrét, hogy esetleg kapott volna még egy stroke-ot bent vagy mi okozta nála ezt az állapotromlást.
Lassan beleőrülök az egészbe. Folyamatosan olvasgatom, hogy nála jóval idősebbek is felépültek, dolgoztak utána, minden rendben volt. És szinte csak vele történt meg a legrosszabb.
Mikor bevitték annyira bizakodtunk. Az orvosok, ápolók is mondták higgyük el, fel fog épülni. :( Nem műtötték, nem csináltak vele semmit.
Van valakinek tapasztalata ezzel a betegséggel kapcsolatban?
"Apa is csak valami infúziót kapott aztán annyi."
Az enyhébb stroke-nak ez a kezelési módja. Apukadé enyhe volt, hiszen kommunikáció képes volt. Miután az orvosok se nem istenek, se jövőbe nem látnak, nem tudhatták, hogy ilyen gyorsan romlani fog.
"És akkor fogadjam el, hogy valaki meggyógyul, valaki meg nem?"
A kolléganőm 54 éves, házas, két epphogycsak nagykorú gyereke van. Nemreg az intenzív osztályra került: szívinfarktus, két területet érintő agyi infarktus és tüdőembólia. Két nappal kesobb kiengedték az intenzivről, minden funkciója megmaradt, beszedkeszseg, mozgás, olvasas, stb. Par nappal kesobb kiderult, áttétes tüdőrákja van, vizsgálják mi a kezelés következő lépése. Újabb pár nap mulva úgy döntöttek, az állapota olyan súlyos, hogy menthetetlen, palliativ ellátást kap, semmi mást. Ekkor még kommunikatív volt, tudta jól van, mi történik vele. Két nappal később már fogalma sem volt az őt körülvevő világról. Tegnap előtt már csak aludt egész nap, a légzése félpercekre kimarad. Konkrétan haldoklik. Olyan 3 hét leforgasa alatt történt az egész. Igen, az ő csaladjanak és a szeretteinek is el kell fogadni, hogy van, aki meggyogyul és van, aki nem. Még mielőtt az "ilyen xar a magyar egészségügy" mantraval jönnél: nem Magyarország
#10: Menj te önkéntesnek ha annyira akarsz. Nem az én dolgom az emberek gyógyítása. Ráadásul eleget ültem ott apa mellett az őrzőben. A végsőkig fogtam a kezét, meg fürdettük stb. Ha már az ott dolgozók szartak mindenre. Nem tudom miért kell ilyen érzéketlennek lenni. Életem legnagyobb tragédiája, amit nem tudok feldolgozni és én vagyok a hibás?
Igen, eleget láttam mi ment ott bent. Gyógyítás nem, az fix. Tájékoztatás nulla, az orvosok flegmák.
És nem én vagyok az egyetlen aki ezt mondja erről a kórházról. Én ok nélkül nem "köpködtem az eü-t" soha, hiszen hála az égnek nem volt tapasztalatom ilyenekben. Mi még háziorvoshoz se jártunk, sosem voltunk betegesek. Kórházban életemben nem jártam eddig, pedig nem vagyok már 10 éves. Egyéb éves szűrővizsgálatra meg magánba járok.
Na de majd mindenki megtapasztalja milyen csodás helyzet ez. Kb belehalok a tehetetlenségbe.
Még örülhet, hogy legalább kapott infúziót
(az én rokonomnak csak "injekciót" (!9 adtak a hasába)
Persze nem használt semmit
Rohadt orvos
#13: Vidéki. Megyei.
#14: Istenem. :( Stroke volt az is? Vagy más betegség?
egyebkent milyen stroke, verzeses vagy elzarodasos? a verzesesnel nincs időablak,és elzarodasnal sem lehet mindig hasznalni. A CSAK injekcio mi volt? LMWH? Szerintetek mit tehetett volna még a kórház? Érzéketlenek, azt megértem, hogy zavaro, velem is azok voltak. De sajnos ez nem olyan, hogy ohh, valaki strokeot kapott, akkor ezt meg ezt kell csinalni, és holnaptol minden fasza.
túlélőként irom ezt...
Nincsen tapasztalatom, hogy szakmailag megfelelően látták-e el édesapádat, de azt leszűrtem a hozzászólásodból, hogy a kórházban valószínűleg nem megfelelően tájékoztattak/kommunikáltak veled.
Ez önmagában is nagy probléma.
Fogadd őszinte részvétemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!