Izületi fájdalom esetén még milyen vizsgálatokra mehetek el ?
Történetem röviden: kb 1 éve vannak izületi fájdalmaim, erősen reuma gyanús (ég, fáj, ropog, gyengeség stb szóval elég rossz).
Voltam vele reumatológián, ott történt gerinc röntgen, és sima vizsgálat, azt mondta az orvos, koromnál adódóan, és ezekből ítélve nincs kopás.
Elküldtek vérképre, mindenféle gyulladás érték jó lett, CRP stb, utána tovább immunológiára, HLA-B27, a doktor szerint mivel ez negatív, ezért nincs gyulladás.
Továbbmentem mindenféle irányba, fogászat (nincs góc), full orr gégészet (nincs góc)
Szedek vérnyomás gyógyszert, és annak a mellékhatásai között szerepel az izületi fájdalom így azt is lecseréltük hátha...
Ekkor mondta a kardiológus, hogy amúgy a HLA-B27 nem mutat ki mindent, menjek el más immunológiai vizsgálatra, de pontosan nem tudta megmondani mire.
TB alapon már nem utalnak be sehová, megmondta a doktor korábban, hogy ha a HLA-B27 negatív, akkor nincs más vizsgálat.
De akkor a kardiológus miről beszélt ? Próbltam kutakodni a neten, de nem jártam sikerrel.
21 vagyok, itt válaszolok.
Nem egy vizsgálatot kell elvégezni, hanem többfélét, és abból alakulhat, ki a diagnózis. Azt a reumatológusnak kell tudni, hogy milyen vizsgálatokra van szükség, vagy csak nem néztek meg valamit a vérképnél, amit kellett volna. Nyilván valami másra is szükség van, mint amit eddig csináltak. Immunbetegség is lehet, de a reumáról tudnak továbbküldeni, ha arra gyanakszanak. Ha Budapest környékén élnél tudnék ajánlani egy nagytudású reumatológust, de utóljára négy éve voltam nála, és már akkor is 90 felett volt... Ha a háziorvosod is tehetetlen, őt is le kellene cserélni, olyanra, aki jobban törődik a betegeivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!