Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mi lehet a sikertelen véradás...

Mi lehet a sikertelen véradás oka?

Figyelt kérdés
Érdemes újból próbálkozni vagy hagyjam a fenébe?
aug. 13. 11:01
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
#9 de mi lehet? érszűkület?
aug. 13. 11:59
 12/20 anonim ***** válasza:
Nem lehet hogy keveset ittál?
aug. 13. 12:27
 13/20 A kérdező kommentje:

Írtam hogy mennyit ittam.ennél több nem fért belém.

[link]

Így is ez jutott az eszembe ivás közben.

aug. 13. 12:32
 14/20 anonim ***** válasza:
Na ácsi, tisztázzunk már valamit: vérvételre mentél, vagy véradásra? Mert itt minden válaszadó más vágányon fut.
aug. 13. 12:43
 15/20 A kérdező kommentje:
Véradásra természetesen.
aug. 13. 12:54
 16/20 Ypszilon1980 ***** válasza:
Van ilyen, hogy nem jön össze, lehet a stressz az oka, vagy az erek össze voltak szűkülve, nem tudom, lehet annyi minden, de ez nem jelenti azt, hogy legközelebb nem mehetsz újra.
aug. 14. 14:49
 17/20 A kérdező kommentje:
#16 nincs kedvem menni az biztos.marha meleg volt, izzadtam rendesen mikor megszúrtak.ezt nem tudom hogy hogyan másképp csinálni nekem,a véradónak..ráadásul felemelték a fekvőágyat,lábbal voltam felfelé.néztem a tévét,de különösen stresszesnek nem éreztem magam.
aug. 14. 20:11
 18/20 Ypszilon1980 ***** válasza:
Akkor ha nem mész többet, akkor meg van oldva.
aug. 14. 20:32
 19/20 anonim ***** válasza:

Én arra tippelek, hogy talán túl sűrű lehetett a véred, és a nem megfelelő áramlás miatt kellett megszakítani.

Írtad, hogy a véradás előtt két órával kezdted a folyadék fogyasztást, kb. 1,3 liter folyadékot.

Nem elég a véradás napján/reggelén fogyasztani több folyadékot, hanem azt már a véradás előtt 2-3 nappal előbb el kell kezdeni napi 2,5-3 liter mennyiségben. Véradástól függetlenül is javasolt a sok folyadék.

Az sem mindegy, hogy milyen folyadékot fogyasztasz. Kerülni kell a cukros, szénsavas üdítőket. Legjobb a sima csapvíz, vagy szénsavmentes ásványvíz.

És végül a véradás előtti időszakban a táplálkozás minősége sem mindegy. Kerülendő a nehéz, zsíros ételek fogyasztása, mert ettől is besűrűsödhet a vér. Nézz utánna, vagy kérj tanácsot, hogy melyek az ilyenkor kerülendő, és javallt ételek!

Természetesen esetedben a valódi okot nem tudom, így ez is csak egy tipp.

aug. 17. 08:55
 20/20 A kérdező kommentje:
#19 limonádét adtak ami cukros és savas.xetert szedtem ami használt is, mert voltam vérvételem valamikor 2 éve.igaz hogy már nem szedem.
aug. 17. 09:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!