Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mi a különbség a véradás és a...

Mi a különbség a véradás és a vérplazam adás között?

Figyelt kérdés

Mármint értem hogy plazmaadásnál csak a plazmát veszik le, de az emberi szervezetre ennek milyen hatása van? Például a véradást egészségesnek mondják hogy megújul az ember vére, nekem a gyakori orrvérzés miatt javasolták a rendszeres véradást.

A plazmaadás ehhez képest milyen? Az is jótékony hatással van az emberi szervezetre?

2024. márc. 3. 19:16
 1/3 anonim ***** válasza:
Plazma adásnál kivonják a plazmát a vérből, a többit visszapumpálják.
2024. márc. 3. 19:18
 2/3 A kérdező kommentje:
#1 Éppen ezt mondtam hogy ezt értem, de maga a plazma mit csinál a szervezetben, miért van rá szükség illetve a folyamatos megújítása milyen hatással van?
2024. márc. 3. 19:23
 3/3 anonim ***** válasza:
A plazmát ma már szinte csak ipari célra használják fel, elsősorban labilis véralvadási faktorok kinyerésére ill. albumin és globulin fehérje készítmények előállítására, tehát közvetlen klinikai felhasználása alig van.
2024. márc. 3. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!