Mi a különbség pszichológus és pszichiáter között?
Egy ideje úgy érzem nem vagyok jól lelkileg. Rengeteg feldolgozatlan traumám van, és már meguntam hogy állandóan egyedül igyekszem megoldani ezeket (több kevesebb sikerrel).
Mennyibe kerül a két kezelés? Hogyan kell elképzelni egy ilyen beszélgetést?
a pszichiáter elmegetegekkel foglalkozik, az orvos, a pszichológus pedig az emberek tudatalattijával, ő nem orvos.
De van ahol szükségük van egymás munkájára, mert az ember viselkedése megváltozhat egy agysérülés miatt is akár. Érted.
A te problémáddal pszichológust kell keresni, de magánban a 90% kuruzsló. Nagyon megkell válogatni.
A pszichológus csak beszélget, nincs is jogköre másra, pl gyógyszer nem írhat fel, ő nem orvos.
A pszichiáterrel is kell beszélgetni és ő a vizsgálat alapján írhat fel gyógyszert is. Nyilván tb alapú pszichiáter le fog szarni. Max fél óra után felír vmi cuccot és viszlát egy év múlva kontrollon. Inkább magánba menj, ha teheted, annak talán van értelme.
6# A pszichológust is köti a titoktartás, ugyanúgy mint az orvosokat.
Feldolgozatlan traumákhoz klinikai szakpszichológust ajánlok. Neki egészségügyi szakképzettsége van, ami annyit jelent, hogy az egyetem után (ami 5 év), 4 év tanulás és folyamatos gyakorlat áll a háta mögött.
3
TB alapú pszichiáternél voltam. 3-4 napig töltöttem a teszteket. Aztán egy délelőtt alatt kiértékelt és elbeszélgettünk.
Felajánlotta a gyógyszerfelírást, mivel határértékeken voltam, rám bízta a döntést.
Korrekt és jó szakorvos volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!