Mit rontottam el a véradáson?
Ma voltam először életemben véradáson. Beszúrták a tűt, és nem is volt semmi gond egy 3-4 percig, amikor elkezdtem rosszul lenni. Bizsergés a kezeimben, szédelgés, és gyengeség érzete, miközben folyt rólam a víz. Majdnem el is ájultam, de szerencsére a nővérek egyből intézkedtek, és egy 10 perc pihenés után jobban is lettem. Azt mondták valószínűleg leesett a vérnyomásom. Szerintetek a legközelebbi alkalomra visszamenjek így? Nagyon lelkes voltam, de ez kissé elbizonytalanított. Sajnos csak 200ml-t tudtak levenni így gyakorlatilag teljes pazarlás volt az egész a magyar vöröskeresztnek. (Még a tornazsákot is lenyúltam a benne lévő dolgokkal, ami miatt bűntudatom is van.. :D) Nektek volt már hasonló?
1.5 liter vizet megittam, meg ebédeltem is előtte. Mit rontottam el?
Úgy látszik lelkileg megrázott a látvány, hogy jön a véred. Mindenképp korodbeli poénos társasággal menj, akik elterelik a figyelmedet az izgulásról.
Ne legyen lelkiismeretfurdalásod, szép próbálkozás volt.
Becsüllek érte, és gratulálok!
Üdv. Egy öreg véradó
Tippek, amiket évek alatt kitapasztaltam, hátha valamelyik bejön neked:
1. Én észre se veszem, de visszatartom a lélegzetem/nem lélegzek elég mélyen. Mostanában direkt figyelek arra, hogy mélyeket lélegezzek és sokkal jobban vagyok.
2. Be szoktam rakni egy cukorkát a szájamba, amíg megy ez a dolog, mert a cukor segít abban, hogy ne legyek rosszul.
3. Viszek magammal letöltött filmet vagy tiktokozok vagy chatlek vagy bármi, hogy ne a véremet nézzem. Szóval elterelem a figyelmemet. Ez is segít.
A vérnyomásom rendben volt, előtte ugye megmérik.
70 kg vagyok, szóval annak se kellene problémát okoznia.
Valószínűleg leesett a vérnyomásom mivel keveset ettem és ittam előtte.
Semmit sem rontottál el. Ilyesmi előfordul, főleg első véradónal. 😊
Véradás közben csökken a vérnyomás, ez természetes, ha lassan történik, észre sem veszed. A végén is csak lassan, komótosan állj fel, különben megszédülsz. Kell inni előtte, de nem kell túlzásba esni, gyümölcslét is ihatsz.
Egész nap, elotte es utana is bosegesen kell inni es enni.
Ne nézz oda
Nyomogasd a labdat
Kerj szolocukrot
Mindenképp menj vissza legközelebb. Az elso ket veradasom hasonlo volt, elozo honapban voltam a 12diken
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!