Diszkalkuliás lennék, ha mindig nehezen ment a matek és sokszor rontottam el a visszajáró összegét pénztárosként?
-Érettségim kettes volt matekból
-Okj szakma matekos része épphogy meglett, a többi viszont jól sikerült, így megkaptam a 4es értékelést rá összesítve, de százalékos részén látszik a gyenge matek
-Szakmai gyakorlatom részeként pénztáros is voltam és sajnos volt hiányom/többletem töbször is, nem pár száz forint (pedig mindig nagyon figyeltem a visszajáróra, tényleg nem értem hogyan sikerült)
-Egyetemen statisztikából és számvitelből buktam
-Fejben nehezen megy a számolás, sokszor használom az ujjaimat, vagy lefagyok ha nagyobb összegről van szó
Érdekes, hogy ezt mondod, mert ptosis-os a bal szemem (szemhéj csüngés, így születtem) és emiatt jártam MRI-n, bár ott mindent rendben találtak, de agyvérzés volt az elsődleges lehetséges ok...
Matek pedig érettségin 2%-al lett meg, okj-n pont a határ százalékon. Egy százalékkal kevesebb és buktam volna, szóval tényleg éppenhogy.
4 Valószínűleg felszívódhatott-de volt valami nálad. A matek 2-eshez 70
%-ot el kell érni-de 60%-ot minimum-legalábbis régen ennyi volt kb. A diszes gyermekek jó ha 30-40%-ot ki tud magából csiholni. Szóval ezek alapján amit írsz-én nem mondanálak diszesnek. De hogy volt sérülésed az 10000%.
Min. 25% kellett a ketteshez matek középszintű érettségin. Okj-n pedig 40%. Egyetemen már 51%-tól volt meg a kettes, azokon hasaltam el.
Azért kérdem hogy érdemes-e ilyen diszkalkulia tesztre elmenni felnőttként, mert azt írtak fizetős, így ha esélytelen hogy az legyek, akkor inkább nem mennék :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!