Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Koponya CT vagy MR vizsgálatra...

Koponya CT vagy MR vizsgálatra is van várólista, vagy betegség gyanúja esetén azonnal elvégzik?

Figyelt kérdés

aug. 3. 22:24
1 2
 1/13 Metionin ***** válasza:
100%
Sürgősségi ellátásban azonnal elvégzik, pl. baleseteknél. Járóbetegeknél sajnos hosszas várólista van.
aug. 3. 22:44
 2/13 anonim ***** válasza:
57%
Miért szerinted ezeket a vizsgálatokat csak úgy hobbiból szokták magukon végeztetni az emberek? Nyilván mindenki betegség vagy sérülés gyanúja miatt, megy CT-re vagy MRI-re, és igen van várólista, kivéve ha magán vizsgálatra mész és leperkálod érte a nem kevés lóvét. De nyugi legalább vannak stadionjaink.
aug. 3. 22:44
 3/13 anonim ***** válasza:
Mr-re normál esetben minimum 3 hónap a várólista, speciális esetekben több. Ct-re akár hamarabb is bekerülhet, ha nem életmentő esetről van szó.
aug. 3. 22:48
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Legyünk pontosak. Ha életet veszélyeztető betegség gyanújáról van szó, akkor NEM KELL HÓNAPOKAT VÁRNI! Törvény van rá, hogy ilyen esetekben 2 héten belül meg kell kezdeni a vizsgálatokat.
aug. 3. 22:54
 5/13 anonim ***** válasza:
41%
2. Amikor még stadionok sem voltak, akkor is hónapokat kellett várni egy nem sürgős CT-re, MR-re.
aug. 3. 22:55
 6/13 anonim ***** válasza:
88%
5# Akkor sokat javult a helyzet (nem).
aug. 3. 23:17
 7/13 anonim ***** válasza:
72%
A kérdésből az látszik, hogy ez nem sürgős eset. Van várólista, CT-re kevesebb általában, van ahol 1 héten belül van időpont, de a koponya sajnos speciális eset, azt nem mindenhol csinálnak és sok esetben kontrasztos kell, ahhoz meg orvosi jelenlét.
aug. 3. 23:33
 8/13 A kérdező kommentje:

Huhh, nagy kő esett le a szívemről. Ezek szerint nem sürgős. Akkor ugye nem is lehet olyan súlyos, mint gondolom. Esetleg mint távgyógyász agysebész, azt is megtudnád mondani, hogy egyáltalán pontosan mi lehet a bajom illetve meggyógyulhatok különösebb nehézségek nélkül, vagy inkább a végrendeletíràsra lenne célszerű koncentrálni?

Komolyan elképesztő, mennyi otromba, negatív ember van, és ennyire ráértek...

Csupán azt kérdeztem van e várólista. Mert nem nagyon jártam még ilyen helyeken. Azt hallom fél füllel a hírekből, hogy a műtétekre rengeteget kell várni. De arra még nem figyeltem fel, hogy ilyen jellegű vizsgálatoknál mi a helyzet. Azt sem tudom pontosan mennyi idő maga a vizsgálat. Mert mégsem egy műtét, gondolnám gyorsabban 'halad a sor".

De jó oké, a goromba válaszaitokból már sejtem, hogy ha elmegyek a háziorvoshoz, abból nem lesz napokon belül pontos diagnózis. Kivéve persze, ha a 7-es válaszoló távgyógyász professzor megírja itt a frankót.

Na helló!

aug. 4. 08:09
 9/13 anonim ***** válasza:
66%
Először is, a kérdésből indultam ki, mondjuk pontosíthattad volna is, de mindegy. Egy koponya vizsgálat, ha sürgős, akkor azt nem te döntöd el, hanem orvos fogja és ha valóban az, akkor teljesen egyértelmű lenne, akkor nem kérdeznéd itt. Nem vagyok sem professzor, sem pedig orvos, de szakmailag teljesen helytálló amit írtam, mivel ez az egyik szakmám és benne vagyok, tudom miről beszélek. Na hello, akkor csinálj amit akarsz. #7-es voltam.
aug. 4. 12:04
 10/13 Sznfctm válasza:
Ha jól emlékszem (6 éve) nem volt várólista, vagy nem hosszú. Ha nagyon gáz időpontot mondanak, még mindig érdemes lehet magánban, ott pár hét alatt megvan, néhány 10ezer Ft egy ilyen vizsgálat (bár Te tudod, h belefér-e, meg elég szomorú, hogy a mérhetetlen sok TB után, amit befizetünk, ez a szolgáltatás jár.)
aug. 7. 02:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!