Valaki találkozott már olyannal, hogy háziorvos kitalálta, hogy nem hosszabbít jogosítványt (B), mert nem jó a máj érték?
Sziasztok,
25 éves férfi vagyok, sima B jogosítványom van.
Ezek az értékek lettek vérvétel után:
GOT: 30
GPT: 53
GGT: 32
Alkatikus foszfatáz: 89
Tudja, hogy 2 héten belül lejár a jogsim. Azt mondja igyak májvédő teát és jöjjek vissza 2 hónap múlva, ennél többet nem tud csinálni.
Tényleg ennyire rosszak ezek az értékek, hogy nem vezethetek?
Ezek az értékek nem rosszak
Amugy nem is tudom ezt a szitut elképzelni sem. Hacsak...
Ha valaki igazoltan alkoholbeteg, attól megtagadható a vezetési engedélyhez az orvosi alkalmasság.
tehát májenzim érték eltérés miatt nem igen hinném hogy megtagadta a alkalmassági papirt(hacsak nem százas a doki).
Amugy meg lehet fellebezni a háziorvos döntése ellen.
Kb minden második 40-50 év feletti férfinek van valamilyen mértéki májfunkciós eltérés... Nekem si van, és sose merült fel hogy emiatt ne lennék alkalmas a vezetésre.
Nem lehet hogy nem írtál le mindent?
Leírtam mindent. Szerinte az ital miatt ilyen rossz. Mondtam, hogy 2-3 havonta szoktam inni buliban amúgy nem. Azt mondja, hogy nála alapszabály, hogy ha csak egy érték is eltér annak nem hosszabbít. Ettől senki részére nem hajlandó eltérni.
Mondjuk az tény, hogy sok panasz van rá a neten is sajnos, 35 év körüli férfi.
egy pill: Most olvastam csak el a kérdést rendesen
Ez kamu kérdés!
25 évesen hogy jár le a jogosítványod mikor 10 évre adják 40 év alattiaknak?:D
Kamu a kérdés!
Most igazából a kérdés, hogy érdemes ezzel foglalkozni máriatövis + teával lentebb mehet pár héten belül?
Vagy próbáljak átmenni másik háziorvoshoz hátha átvesznek? Neten rákeresve nem is nagyon találtam olyat aki írta volna hogy vérvétel is van.
https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egyeb-kerdesek__974..
1-2 kérdést találtam aminél írják. Azt aláírom, hogy vagy 10 éve nem voltam vérvételen. Nem is háborogtam, hogy oké nézzük meg van-e bajom.
De, hogy ettől teszi függővé a hosszabbítást azt nem értem.
"Amugy meg lehet fellebezni a háziorvos döntése ellen."
Konkrétan nincs döntés, mert miután közölte, hogy nem jó a májérték azután el sem kezdte a hosszabbítást. Papír sincs róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!