Az EESZT-ben a bejegyzést végző orvos tud utólag korrigálni, vagy törölni bejegyzést?
29
Köszönöm; hasznos olvasmánynak tűnik!
"Azt jól teszed, ha figyeled, mert tanulhatsz belőle sokat, de még nem állsz készen a dolgokra."
Mire nem állok készen??
Nem, sajnos írásban sem kérhetem a tiltást, mert a dokumentum szerint a feltöltési kötelezettség felülírja az én egyéni jogaimmat... Szóval, fából vas karika...
És mielőtt félreértenéd: nem vagyok szenvedélybeteg, nem volt nemi betegségem, nincs aids-em, nincs pszichés problémám; semmi, amit titkolnom kellene. Egyszerűen zavar a rendszer és ez a fene nagy "mindenki lát mindent" helyzet.
Az adatok kezelésének tiltását kérheted, de nem az EESZT-t érintően, hanem arra vonatkozóan, hogy a jövőben az adott intézmény ezt akármire is felhasználhassa, pl. tudományos célra sem fogják tudni, ha ezt kéred, nyilván visszamenőleg sem lehet, pont azért amit írtál te is, ergo az EESZT-t nem tudod kikerülni, mert automatikus. Nem is gondoltam azt, hogy mentális problémákat akarsz elfedni, de az EESZT hozzáférés tiltás mindig gyanút kelt, ráadásul minden felkerül az EESZT-dbe és neked ugye most igazából az a gondod, hogy az EESZT rendszert nem tudod felügyelni.
32
Igen; pontosan ez a problémám.
Hasonló témájú beszélgetésben valaki azt mondta, hogy kölcsönkéri egy alkesz proli taj kártyáját és adatait, úgy megy el rendelésre. Akkor csak legyintettem, de jobban belegondolva lehet, hogy járható út.
35
Persze, adatokkal való visszaélés, de itt inkább "szükséges rossz"-nak nevezném, ha másként nem oldható meg.
Szerintem senkinek sem tűnne fel, ha az esti magánrendelésen a doki nem Kiss Istvánt, hanem Nagy Józsefet vizsgálná. Az alkeszt baromira nemérdekli, mii kerül az eeszt-jébe (nem is tudja, mi az). Ha valami baj lenne, és minden kötél szakad, mennék a saját nevemen. De ahhoz nagyon nagy bajnak kellene lennie.
És, ha később mégis feltűnik neki, akkor mi van? Azért kíváncsi lennék hogy szerzel olyat, aki minden okmányt, adatot odaad neked egyrészt puszira, másrészt pont azért, hogy csaljanak vele.
Megoldható máshogy, csak te inkább választod a bonyolultabb és illegális utat.
37
Korábban beszéltük, hogy nem oldható meg máshogy, nem lehet elkerülni az adatfeltöltést.
Nem hiszed el, sokan mit meg nem tesznek egy kis piáért. Pláne, ha még kára sincs belőle.
39
De Te nem vagy sem alkesz, sem idióta; tehát nem is tudsz úgy gondolkodni.
Áruld el kérlek a hivatalos, pénzes útját a dolognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!