Az EESZT-ben a bejegyzést végző orvos tud utólag korrigálni, vagy törölni bejegyzést?
Ha az összes gyakorisnak lenne itt egy lelete, úgy már nem is lenne furcsa.
Az viszont különbség, hogy itt senki nem írt alá titoktartási nyilatkozatot.
Már kérdeztem, de nem válaszoltál. Az nem izgat, hogy a bankod dolgozói meg a pénzügyeidet ismerik?
Ugye, te akkor közösségi médiát sem használsz? Hiszen kkor megtudhatnak rólad egyet s mást.
Értelmetlenül közzétenni adatainkat nyilván káros és nem hasznos. De, hogy az egészségügyben dolgozók, akik munkájukból kifolyólag pont ezekkel az adatokkal kell, hogy dolgozzanak... Nos, az cseppet sem zavar. Nehezen tudnának meggyógyítani, ha nem árulnám el nekik, mi a bajom, nemdebár?
22
De, elég gáz, hogy a bankos alkalmazottak is rálátnak. Közösségi médiában nem posztolok.
"Nehezen tudnának meggyógyítani, ha nem árulnám el nekik, mi a bajom, nemdebár?"
Nem tudom, hány éves vagy, de azér az eeszt előtt is gyógyultak meg emberek... Talán még többen is, mert a legutóbbi 10-12 évig volt M.o-n egészségügy (de ez más téma). Szóval, nem, nem enne szükség tárolni mindenkinek minden adatát, leletét csak azért, mert lehet, hogy 8 év múlva kell valamihez.
Nekem továbbra is ez a véleményem. Már annak is örülnék, ha legalább önkéntes lenne. Vagy egy tiltakozó nyiltkozattal ki lehetne maradni belőle. (Pl. szervdonáció)
24
Ypszilon1980 - régóta figyelem és kedvelem a válaszaidat, látszik, hogy az eü-ben dolgozol. Természetesen Te a számotokra fontos részét hangsúlyozod. Én pedig a számomra fontos részét, az adatbiztonságot és az ahhoz való (sajnos most nem létező) jogomat, hogy a szabad hozzáférést tiltsam.
"Amúgy létezik tiltakozó nyilatkozat, írásban ezekhez az adatokhoz a hozzáférést akármikor visszavonhatod."
Erről írnál kérlek, hogy hogyan működik a gyakorlatban?
Persze, meg lehet próbálni téged meggyógyítani úgy is, hogy a világon semmi egyebet nem tudnak rólad, mint az aktuális tüneteid, állapotod, de ez esetben tetemes hátránnyal indulsz a gyógyulás útján. Ezt nem akarhatod, csak nem vagy önmagad ellensége!
Ezt akarod, Kérdező?
27
1. Az, hogy 2 éve voltam pl. a fülészeten, baromira irreveláns, ha most meg fáj pl. a térdem.
2. Le van tiltva minden hozzáférés (tudom, fel lehet törni - aggaszt is).
3. Régen is sikerült.
#26: Azt jól teszed, ha figyeled, mert tanulhatsz belőle sokat, de még nem állsz készen a dolgokra. Amúgy megmondom hogy lehet: Írsz kézzel aláírással, dátummal ellátva, vagy egy nyomtatott dokumentumot 2 tanúval, hogy ezt te a továbbiakban megtiltod, visszavonod az adatkezelést, és vállalod ennek az esetleges következményeit, aztán ezt eljuttatod a megfelelő intézménybe. De ez az EESZT-ben nem fog semmit sem változtatni, akkor a továbbiakban ez így lesz érvényben, de a régebbi adataid nem fognak törlődni. Sőt van arra is lehetőség, hogy ha mész egy intézménybe, akkor anonimként szerepelj a rendszerben, de ezt egy kicsit bonyolultabb elintézni és akkor általában fizetős szolgáltatások szoktak lenni.
Egy kis olvasnivaló:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!