Az EESZT-ben a bejegyzést végző orvos tud utólag korrigálni, vagy törölni bejegyzést?
10
Azért ez elég aggályos...
13
Nem arra gondoltam, hogy egy informatikus benyúl egy leletbe, hanem arra, hogy egyáltalán láthatja... Ez a problémám. Pont annyi köze van hozzá, mint a takarítónőnek, vagy a sarki boltosnak (nem lenézve egyiket sem), tehát semmi.
Végül majd kiderül, hogy a 100 évvel ezelőtti rendszer adatvédelmi szempontból sokkal biztonságosabb volt...
15
Nem, nincs üldözési mániám.
"egy eü intézményben is akárki láthatja"
és ez szerinted rendben van?
"de egyrészt nem élhet vele vissza"
ja, igen... lopni sem szabad... és mégis van, aki lop. Ez nekem kevés érv.
Szerencsére szinte tök üres az eeszt-m, és pl. ezért sem fogok orvoshoz menni, mert nem akarom, hogy a dokumentumaim bárki eü-s alkalmazott előtt szabad prédává váljanak.
Egyetlen bejegyzés van - azt is megbántam, hogy elmentem, mert felesleges volt - azt szeretném kiüttetni valakivel.
Na, az lenne csak igazán aggályos, ha bárki csak úgy el tudna tüntetni korábban ott lévő adatokat bármilyen informatikai rendszerből!
Akárhány lelet, vizsgálati eredmény kerül fel az EESZT-be, az ott is marad, változatlanul. Legfeljebb felülíródik a módosítással, de a régi változat szükség esetén akkor is visszakereshető. Ha pl egy orvos téged az EESZT-be felkerült téves adat miatt félrekezel, mert mondjuk a kibocsátó intézmény későn vette észre a tévedést, és - bár kijavította és felküldte a helyes leletet is - de a te orvosod még azelőtt nézte meg, akkor, ha ebből jogi vita van, meg tudják nézni melyik változatot láthatta a kezelőorvosod.
Amugy, komolyan, én nem tudom megérteni azokat az embereket, akik mániákusan titkolják az egészségi állapotukat.
Ki elől? Az eü dolgozokat marhára nem érdekli egy random ismertelen lelete, kivéve az, amit azért kell megtekinteniük, hogy kezelhessék az illetőt. Az is csak addig, amíg kezelik, utána már tökmindegy, mit olvastak korábban az illetőről.
A családja, barátai, munkatársai elől? Mit kell ennyire fanatikusan titkolni? Alkoholizmust?, nemi bajt?, pszichiátriai problémát? A környezet számára ezek általában ugyis nyilvánvalók. Na jó, a nemibaj talán nem, bár a partner minimum észreveszi.
Vagy azt akarod titkolni, hogy rosszak a fogaid? Az is látszik amúgy is. Epekövet, refluxot, influenzát? Minek?
Vagy, hogy paranoiás vagy? Az is látható.
Érdekesek ezek az emberek, inkább belebetegszenek, csak a senkit nem érdeklő "titkaikat" megtarthassák.
Mondj egy példát, kérdező, egy konkrét esetet, nem kell, hogy a tiéd legyen, lehet kitalált is, csak próbáld megvilágítani számunkra, mit kellhet annyira titkolni téged nem is ismerő emberek elől??? Mert én tényleg nem értem.
19
" mit kellhet annyira titkolni téged nem is ismerő emberek elől???"
Egyszerűen nem tartozik senkire. Ilyen egyszerű. Én azt nem értem, hogy ezen mi a furcsa.
(Te feltennéd ide a legutóbbi orvosi leletedet? Névvel is felteheted, úgysem ismerünk...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!