Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mégis miért mondják, hogy...

Mégis miért mondják, hogy kezeltessem a vérnyomásom, ha úgyis az én bajom lenne, ha történne valami?

Figyelt kérdés
2024. febr. 9. 18:17
1 2 3 4
 21/34 anonim válasza:
100%
Nagyon buta kérdés. Te alapvetően ellenzed ha valaki egészséges akar lenni vagy meg akar gyógyulni?
2024. febr. 15. 14:59
 22/34 anonim ***** válasza:
100%

Ha elvágod a kezedet, vagy elüt az autó, akkor sem érdekel a gyógyítás? Mert pl mások élni akarnak még egy kicsit és azért szedik.

Hány kiló, hány centi vagy?

Amúgy meg törj össze naponta 2 gerezd fokhagymát és egy kis vajjal elkeverve edd meg fél szelet kenyérrel. Jobb lesz a vérnyomásod, meglátod.

2024. febr. 16. 01:06
 23/34 A kérdező kommentje:

Ha elvágom a kezemet, saját magam is tudom úgy kezelni, hogy mellékhatásmentesen néhány nap alatt rendbejön.

Nézd, engem már nem lehet jó útra téríteni:D

75 kg és 180 cm vagyok

2024. febr. 16. 14:11
 24/34 anonim válasza:
Én inkább "más" útnak hívnám. Nekem is magas a vérnyomásom évek óta, fogynom kell, de nem volt akaraterőm az étrendem megváltoztatásához. Évekig húztam-halasztottam az életmódváltást. Aztán eljutottam egy pontra, ahol már muszáj volt elkezdeni a vérnyomás csökkentőt. Fél éve szedem, normálizálódott a vérnyomásom, jobb közérzetem lett, nem fáj annyit a fejem, nem vagyok olyan fáradékony. Ennek hatására ugyan az étkezésemet nem változtattam meg, de kevesebbet eszem. 3 hónap alatt fogytam majdnem 10 kg-t. Tavasszal elkezdek rendszeresen bringázni és ha fogyok még 5-10 kg, akkor lehet, hogy elhagyhatom a vérnyomás csökkentőt. (Tényleg nem kell dokihoz járni, elég odacsörögni, hogy elfogyóban van a gyógyszer, írjon még. 3 havonta egy hétig vérnyomásnaplót kell vezetnem.) De ehhez az kell, hogy az ember akarjon változtani. Ha te nem akarsz, akkor senki nem kötelezhet rá. Nem hiszem, hogy az a jó út, ha nagy változást hajtasz végre, netán rád erőltetett változást. Az úgyis csak ideig-óráig működik.
2024. febr. 16. 14:22
 25/34 A kérdező kommentje:
szedjed csak
2024. febr. 16. 14:35
 26/34 benboglar ***** válasza:

A Coverex a legkönnyebben felíratható gyógyszer, nem kell érte kardiológushoz menni. A háziorvos is felírja, nekem pótlásként van csak. Ha nagyon érzem,hogy felmegy, a nyelvem alá kell tenni és ezt soha nem szedtem állandóan !!

Állandó szedésre csak kivizsgálás után írnak gyógyszert a kardiológián ! Öt nap alatt tudták beállítani, viszonylag kevésre, mert 150/90-re sikerült. Azóta voltam ellenőrzésre, de maradt a gyógyszerem és a háziorvos felírja 3 hónapra ! Nem kell havonta menni..

2024. febr. 16. 19:13
 27/34 A kérdező kommentje:
Én szívesen szedném, de a háziorvos mást szeretne:) a kérdés pedig arra vonatkozott, hogy ezek után meg ne papoljon nekem senki a szedésről, amíg el nem fogadják, hogy nekem az a jó
2024. febr. 16. 19:40
 28/34 anonim ***** válasza:

"....ha úgyis az én bajom lenne, ha történne valami?"

Nem, nem a te bajod, hanem az adofizetok baja.

Mert ha tortenne valami, pl. egy kiados agyverzes, amibe nem doglesz bele, csak megnyomorodsz, akkor a korhazi kezelesed, utana az apolasod, valamint az ido elotti rokkantnyugdijazasod a mashonnan, pl. ovodasok es kisiskolasok ingyenes etkeztetese arabol lesz atcsoportositva.

Amugy meg nagyon ostoba vagy, ha azt hiszed, hogy olyan jo dolog egy sulyos agyverzes utan pelenkaban, naponta beontest kapva, tolokocsiban ulve vagy magatehetetlenul agyban fekudve elni, mikozben a taviranyitot sem tudod kezelni mert az ujjaid nem fogadnak szot.

Ha "csak" szivinfarktust kapsz es sajnalatos modon tuleled, akkor is a mi adonkbol megy a kezelesed.

Szoval nem, nem csak a te bajod lenne, hanem a teljes kornyezetede, a csaladode, es meg a szomszedoknak is csak terhet jelentenel, mert mindig kerulgetni kell (egy ostobat, aki megelozhette volna a bajokat, de okostoni volt, es most elvarja, hogy mindenki neki ugraljon).

2024. febr. 17. 00:04
 29/34 A kérdező kommentje:
Az adó már rég jachtozásra megy, csak túl vak vagy, hogy észrevedd xdd
2024. febr. 17. 08:47
 30/34 anonim ***** válasza:
100%
Túl azon, hogy a magas vérnyomás tönkreteszi az ereket és a szívet, rombol az agyban és a szemben is. Okozhat állandó fejfájást. Ezért napi 1 szem Tamloset este nem túl nagy ár. Felírja a háziorvos, telefonon felhőbe.
2024. febr. 17. 10:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!