Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mivel kezeltessem a tériszonyo...

Mivel kezeltessem a tériszonyomat? Mit tehetek?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 24 éves vagyok, mindig is tériszonyos voltam, viszont ez folyamatosan egyre erősödik bennem. Ma elmentünk a Budai várhoz, és konkrétan olyan félelem kapott el, hogy képtelen voltam felmenni. 10-15 lépcsőfoknál nem tudok tovább menni, folyamatosan azt érzem, hogy zuhanok, hátraesek és iszonyatosan szorongok. Egyre jobban megnehezíti az életemet, a Lánchídon sem mertem átsétálni. Egyszerűen halál félelmem van már akkor is ha belegondolok.

Mindenképp változtatni szeretnék, szerintetek mi a leghatásosabb? Olvastam antidepresszánsokról és pszichoterápiáról, ez valakinek hatásos volt? Egyáltalán lehet a tériszonnyal mit kezdeni? Mindenképp leakarom győzni, de bármennyire próbálom nem megy. Úgy érzem, hogy az én helyzetem már krónikus és borzasztóan megnehezíti az életemet.

2021. ápr. 26. 00:03
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Pszichológussal kell kezdeni.

Az ilyet sokszor mesterséges valósággal lehet kezelni.

2021. ápr. 26. 00:06
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Én is tériszonyos vagyok, főleg a függőfolyosókon, ill. minden más helyen is, ahol alacsony a korlát. Sajnos aki ilyennek születik, teljesen nem tudja szerintem legyőzni, bár ha van rá terápia, engem is érdekelne.

(Viszont például nekem mozgólépcsőn, libegőben, zárt kabinos felvonókban nincs, lehet, hogy a tériszonynak is több fajtája van.)

2021. ápr. 26. 00:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!