Mivel kezeltessem a tériszonyomat? Mit tehetek?
Sziasztok! 24 éves vagyok, mindig is tériszonyos voltam, viszont ez folyamatosan egyre erősödik bennem. Ma elmentünk a Budai várhoz, és konkrétan olyan félelem kapott el, hogy képtelen voltam felmenni. 10-15 lépcsőfoknál nem tudok tovább menni, folyamatosan azt érzem, hogy zuhanok, hátraesek és iszonyatosan szorongok. Egyre jobban megnehezíti az életemet, a Lánchídon sem mertem átsétálni. Egyszerűen halál félelmem van már akkor is ha belegondolok.
Mindenképp változtatni szeretnék, szerintetek mi a leghatásosabb? Olvastam antidepresszánsokról és pszichoterápiáról, ez valakinek hatásos volt? Egyáltalán lehet a tériszonnyal mit kezdeni? Mindenképp leakarom győzni, de bármennyire próbálom nem megy. Úgy érzem, hogy az én helyzetem már krónikus és borzasztóan megnehezíti az életemet.
Pszichológussal kell kezdeni.
Az ilyet sokszor mesterséges valósággal lehet kezelni.
Én is tériszonyos vagyok, főleg a függőfolyosókon, ill. minden más helyen is, ahol alacsony a korlát. Sajnos aki ilyennek születik, teljesen nem tudja szerintem legyőzni, bár ha van rá terápia, engem is érdekelne.
(Viszont például nekem mozgólépcsőn, libegőben, zárt kabinos felvonókban nincs, lehet, hogy a tériszonynak is több fajtája van.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!