Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Most tényleg ápoló hiány van?

Most tényleg ápoló hiány van?

Figyelt kérdés

Elhagytam a pályát úgy két éve, mert kevés volt a fizetés, viszont kiegészítésnek visszaszeretnék jutni egy olyan intézetbe, ahol összeegyztethető a jelenlegi munkahelyemmel a beosztás meg minden szükséges dolog. Úgy öt éve is jelentkeztem ugyan abba az intézetbe, lehúztam néhány évet az intenzív és elfekvő osztályokon, erre szinte ugyan ez a szöveg fogad, mint sok éve: Önéletrajzát köszönettel megkaptuk, jelentkezését előjegyzésbe vettük.

Adódó lehetőség esetén a megadott telefonszámán keresni fogjuk!

Na de, ha most akkora hiány van, akkor tapasztalt, sokat látott szakemberre miért nincs szükség? Amikor nővér voltam, akkor ki volt nevezve, hogy kinek a helyén helyettesítek fix ideig, soha nem akartak 3-6 hónapnál többet szerződni, így ezzel a lehetősséggel élnék, fő munkahely mellett nővér szeretnék ismét lenni részmunkaidőben.

2023. nov. 29. 21:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Inkább újabb leépítésről beszélnek.
2023. nov. 29. 21:53
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Államcsőd van szerintem, mert sunyiban nem vesznek fel embert, ha éppen megvan a minimum személy, akivel működhet egy osztály. Hiány van, de ez ott fent a ner levagokat nem érdekli. Ők összeloptak annyit, hogy simán kezeltetik magukat a magán eü-ben ill külföldön szintén az ottani luxus magán helyeken....
2023. nov. 29. 21:53
 3/11 A kérdező kommentje:
Csak tudjátok, itt nem a pénz a tét, hanem saját magam, mert még mindig ott akarok lenni és embereken segíteni, mint régen. Tudjátok mi volt régen, amikor felmondtam? Az én osztályom úgy ahogy elment, nagyon kevesen voltunk full elfekvő. Az utolsó műszak sokkolt, összevontak egy olyan osztállyal minket, ami nem látott fekvő beteget soha! Az egyik kolléga úgy műszak közepén azt mondta "elmegyek wc-re", azóta nem láttuk. Felöltözött és elment haza, mert közölték velünk, hogy betaníthatjuk az ujjakat! Nekem is betelt a pohár. Éppen akkor se voltam fix-en kinevezve, csak ú.n. helyettes voltam egy főnővér helyett és kb a 4. műszakot csináltam (4x12) minimál bérért (papíron úgy voltam bejelentve, mintha még az érettségim se lett volna meg csak egy 8 osztályra épülő szociális gondozó, aki más helyett lett felvéve, mondjuk egy takarító helyett). Elegem lett és másik céghez mentem, nem nevezem meg, mert belém vernék a csúfot, de az is állami, annyit elárulok. A lényeg az, hogy a kolléga után én is besokalltam, amikor megjelentek az ambulanciás kollégák fent, hogy tanítsuk be őket két hét alatt, ami kb 3 évig tartott szakképezve (én intenzívest csináltam, minden megy mind a mai napig). Szerencséjük volt, hogy pontosan az utolsó műszak volta az, mert vittek volna át egy mocskosabb osztályra kevesebb bérrel. Mindegy a lényeg az, hogy nem minden a pénzről szólt akkor sem, hanem a méltóságról és a szaktudásról. Szidtak is, amikor elmentem, azon a napon hatan mondtunk fel külön osztályokról, mind szakképzett nővérek voltunk és az én esetem igazán kitűnő volt, mert ki az a marha, aki az ambulanciásokat két hét alatt képes betanítani? Fénykoromban adtak a kezem alá diákokat, tanítani kellett kb fél évig volt 2-3 diák csak az én kezem alatt és úgy sikerült tökéletesen minden feladatot megcsinálniuk felügyelet nélkül! Na most a félévet két hétre levitték és olyanokat nyomtak oda, akik még felnőttet nem láttak pelenkásan, mert a fent említett wc-s kolléga még nem látott igazán elfekvő embert. Persze én is olvastam, hogy amit én szeretnék csinálni az is tiltott lesz. Egy szóval leépítenek mindent. A mostani helyemet s kell ilyen szempontból félteni!!!! Ott most volt ruházat csere, hát láttam milyen sanyarú környéken van a raktár. Egy cimborám még azt mondja, nem látom mi van a háttérben... kérdezem -voltál már a ruházatin? - Ő -még nem voltam - , egy héttel később elemnet, miután elmeséltem neki, miért is ilyen sanyarú minden. Nem rég kerültem oda, de sokkal jobban rálátok, rohad minden a háttérben. Könyvet is szeretnék írni belőle, de eléggé rossz a fogalmazásom egyes emberek szerin, így megtartom ezeket a gondolat meneteket. Csöbörből, vödörbe én csak ennyit tudok megfogalmazni a lassan két évem alatt. Olyat is mondott az egyik kollégám, hogy a háziorvosi rendeléseket is fix 20 órára teszik, így csak fél állásban lesznek bejelentve és visszamenőleg is fél munkaidőnek számít, persze én remek helyzetben vagyok, mert mindig osztályos voltam és fénykoromban szakoktató csak azt nem értem, ha mi szakoktatók lassan így elszivárgunk, ki fogja a következő generációt kiképezni? Mert én úgy térnék vissza, hogy újból szakoktatást végeznék a munkám mellett, mert elárulom, anno az egyik szakmai versenyen kiérdemeltem a top 10 ápolók érdemét és utána neveztek ki szakoktatónak. Persze évekig képeztem nagy odaadással diákokat, a legjobbaknak hagytam nagyobb dolgokat véghez vinni utána tudjátok 2020.ban minden "tönkrement", akkor teszteltek bennünket, hányan tudunk egy elfekvőt működtetni és az 52-re ketten jutottunk, holott a végére már nem is a KOVID-ról szólt az egész, hanem mindent hoztak... Utána 2022-ben, mert addig tűrtem kezdték összevonni az osztályokat és hirtelen úgy éreztem (jól éreztem, mert egy nővér kifinomulttá válik erre), hogy nem kellek csak a takarítókat kell kiképeznek, miközben kevesebb fizetést kaptam és akkora felelősséget nem mertem bevállalni pl.: Pécsen történt múltkor az, amikor Káliumot nyomott a barom direktbe a betegbe és meg is halt, holott egy betanított volt takarító végezte azt. A híreket olvasva örültem, hogya nem az én tanítványom volt, mert én soha nem tanítottam be senkit két hét alatt, mert egy kiváló szakemberhez minimum félév betanítás szükséges.
2023. nov. 29. 22:46
 4/11 anonim ***** válasza:
Marhára hiány van, de legtöbb helyen nem tudnak újakat felvenni, mert nem tudják fizetni őket, meg van ahol nem is akarnak, mert minek, ha 2 ápoló ugyanúgy ellát mindenkit? Volt munkahelyemen elmondom, hogy bár nem ápolási osztály, de 1 szakember van.... És ezt hagyják, kapja a helyettesítési pénzt, ami bruttóban kb. 75-100ezer és ennyi, de 4 helyett dolgozik. Na szóval ezért tartunk itt.
2023. nov. 30. 07:34
 5/11 A kérdező kommentje:
Igen. Az egyik helyemen említettem, hogy tesztelték az ellátást és arra jutottak, hogy elég egy műszakba kettő nővér az elfekvőn (pelenkázz, beteget vegyél fel, halottat csomagolj és közben dokumnetálj, mint a kisangyal és ha elbasztál valamit a fáradság miatt, akkor elővettek).
2023. nov. 30. 08:08
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Én pont az ellenkezőjét tapasztalom. Senki se jelentkezik ápolónak, komolyan csak annyit kéne tenni, hogy eljön és felmutatja a végzettségét, utána már kezdhetne is. A kollégáim nagy része 50+-os, a fele nyugdíjjas. Minden orvosra jut egy ápoló a mi osztályunkon, ami abnormális, normális esetben 1 az 5-höz kéne az aránynak lenni, azt már le se írom hogy x betegre hány ápoló jut. Állami kórház.
2023. dec. 1. 16:14
 7/11 A kérdező kommentje:
Beadtam én idős otthonba is és semmi.
2023. dec. 1. 22:11
 8/11 anonim ***** válasza:
Kérdező: nem egyértelmű a kerdesednel hogy most eljöttél es 2 evig nem dolgoztal es vissza akarsz menni vagy mi a helyzet? Írj picit egyértelműbben
2023. dec. 3. 20:23
 9/11 A kérdező kommentje:
Ezen mi a nem egyértelmű? Folyamatosan dolgozok, mint a hülye és másodállásba mennék, de fő állásban se vettek fel, mert "majd válaszolunk". Ja addig is válaszoltak és sz@ré húgyé vonom az igát, mint a barom, ráadásul ott is hiába voltam jó meg minden, egyszerűen nem akartak fizetni, bejelenteni rendesen és 'E' 3 helyett csak 8 osztályos takarítóként voltam bejelentve évekig, holott még a főnővért is a végén nekem kellett helyettesíteni, miközben ő nyaralt hetekig. Ez volt nyomorult minimál bérért. Akkor hatan mondtunk fel és azóta is cak ilyen helyre akarnak felvenni, hiába tanultam ki az intenzív szakápolóit meg van kemény 6+ évem a hátam mögött. Most van az a pont, hogy kb egy 5. szakmát kitanulok és abba megyek el másodállásba, hogy ne ennyi legyen, mert a mostani állami helyemen is bevagyok jelentve meg minden, de szaré húgyé dolgozok. Persze egy irodista rokonom is könyvelőként minimálbéré van foglalkoztatva, de ez már az alja. Még két választásom van. Vagy kimenekülök Ausztráliába (nem Ausztriába, mert van olyan gyökér, ami a kettőt keveri), vagy a másik a kötél. Az életemet nem fogom leélni egy szutykos albérletben, vagy munkásszállón. Még ezt az új tervezett másodállást megcsinálom, ha nem jön össze megpróbálok kimenekülni! Bár ez az opció nagyon infantilisen hangzik. A kötélen gondolkoztam. Itt vagyok 30+ évesen, nem nővér voltam eredetileg, hanem mindent amit csak tudtam bevállaltam, szakmát tanultam, utána a nővérivel bepróbálkoztam. Apám mondta, hogy ez a nővérkedés egy városi legenda, csak a városiaknak éri meg... igaza volt, ott nyomorogtam éveken át szállón fizikailag patkányokkal (a szállót ellepték a patkányok és nem egyet mi magunk pusztítottunk el a konyhában, ott fészkelt a hűtőnk alatt). Utána jött a mostani, ahol szintén egy szutyoknak érzem magam, mert nem megszakítós munka, de az intelligencia szintem ennél többet követel (nem szeretném ide leírni most mi vagyok, de lehet összefutottunk már), ráadásul nagyon pocsék a fizetés... ne legyen depressziós az ember? Nagyon az önakasztáson gondolkoztam komolyan, mert egyáltalán nem érzem magam biztonságban, ráadásul egyedülállóként esélytelen kitörni.
2023. dec. 4. 09:18
 10/11 anonim ***** válasza:

30as években jársz?

az élet előtted van. Én 35 vagyok és csak most kezdtem tanulni alapápolóit. Jövő héten vizsgázok.

Mi lenne ha átmennél egy nagyobb városba. És élj a hobbiidnak is!

Kiégtél ezt lehet érezni rajtad, nem jó helyen vagy.

A kötél az feladás , az maga a halál. AZt felejtsd el ugy ahogy van, te se akarsz meghalni, ne add fel, max imádkozz mostmár ha erről beszélunk.

Na , ne add fel, egy váérosba dupláját kapnád.

MIlyen megyébe lakszm hogy ilyenek a fizuk?

2023. dec. 5. 10:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!