Silverstrix kérdése:
Ápoló hiány lenne az országban?
Figyelt kérdés
Legutóbbi infóim szerint ami lehet régi de úgy halottam hogy ápoló hiány van az országban. Végignéztem az állás posztokat és nem kalsszifikálnám a jelenlegi helyzetet ennek. valaki esetleg tud valami jó oknyomozói dokumentumot erről vagy tudja az okot?2021. febr. 3. 08:58
1/10 anonim válasza:
A jelenlegi járványhelyzetben 1 ápolóra jut 10-20 ellátandó beteg, hát ember legyen a talpán, aki ezt bírja energiával, idegekkel.
2/10 anonim válasza:
Bizonyos kórházakban már gyógytornászok vannak beosztva ápolói (rész)feladatok ellátására.
4/10 anonim válasza:
Mar 1 eve is hiany volt, mikor meg nem volt jelen a virus. Foleg az intenziv osztalyokon.
5/10 anonim válasza:
Nézz szét a közigálláson. Ápoló, óvónő, orvos, kórházi osztályvezető stb. ezeket keresik, más nincs is.
6/10 anonim válasza:
Persze hogy hiány van, viszont, volt egy barátnőmet azzal küldték el, hogy létszámstop van. Inkább adnak a meglévőnek több pénzt túlórába, mint hogy újat vegyenek fel aki "többe kerül". Persze azóta felvették, mert volt aki nyugdíjba ment.
7/10 A kérdező kommentje:
Lehet rosszul fogalmaztam. Munkát keresek Bp-n de eléggé válogatósak a munkaadók (vissza se írnak) gondolom ebből illetve akkor csak van ember ha 15 munkaából 1 vette fel a kapcsolatot velem illetve német közvetítőcég (ami meg vicces).
2021. febr. 3. 11:04
8/10 anonim válasza:
De hol keres munkát ápolóként? mert a kórházakban hiány van, magánszférában már annyira nem. Esetleg idősgondozásban is gondolkodsz? Ott is keresnek folamt gondozót/ápolót.
9/10 anonim válasza:
Az a baj, hogy most azért necces felvenni valakit közkórházba, mert egy átállás van folyamatban az egészségügyi szolgálati jogviszony bevezetése kapcsán. A munkáltatók még nem tudják a pontos részleteket, közalkalmazotti jogviszonyra már nem érdemes felvenni, ugyanis március 1. az eü tevékenységet végzők megszűnnek közalkalmazottak lenni a törvény erejénél fogva. Szolgálati jogviszonyra pedig még nem lehet szerződést kötni, mivel a részletszabályozások még nem kerültek az OKFŐ részéről kihirdetésre.Ez a jelenlegi helyzet két szék közzé a földre ejti a jelenleg közegészségügyben elhelyezkedni szándékozókat. Én azt javaslom március 1. érdemes várni, addigra már az intézmények is tudni fogják kit hogyan kell alkalmazni, felvenni stb. És mindenki tisztábban fog látni, ami most nagyon zavaros ugyanias az átállás kellős közepében vagyunk.
10/10 anonim válasza:
Én 4 éve miután végeztem a sulival csak besétáltam annak az osztálynak az ápolási igazgatójához, ahol szerettem volna dolgozni. Megkerdeztem van e hely, és volt,pedig nem hirdették. Szerintem sok más osztály is igy van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!