Miért lehet az, hogy egy orvos nem a saját pecsétjével, a saját nevében ír fel receptet?
Több lehetséges magyarázat van.
1. Legvalószínűbb: nem volt saját papír alapú receptje kéznél, felírta a biankóban otthagyott máséra. Hozzáteszem, nem szabályos, de egyedül a férfi orvos ütheti meg magát ezzel, hiszen az ő nevében írják fel a gyógyszert. Olyan mintha ő rendelte volna el. (Én ezért oktatom a hallgatóimnak, hogy soha, semmilyen körülmények között ne pecsételjenek és írjanak alá előre recepteket, mert ez a vége.)
2. Szakorvosi vény szükséges a gyógyszer felírásához, és a hölgy még nem szakorvos.
Esetleg transznemű vagy crossdresser volt a doktornő. Mivel a nem hivatalos átírását a törvények nem engedik, papíron kénytelen volt a születési nemét és nevét megtartani.
Azért az ilyesmi ritka, valószínűbb az, amit fent írtak, hogy nem volt papír receptje kéznél. Btw. ha a doktornő nevét tudod, rákereshetsz a neten, hogy orvos-e. Mert sajnos hallottunk már olyanról, hogy az orvos helyett a képesítetlen felesége ment be dolgozni.
Nem én vagyok a beteg, hanem egy rokonom, és nem szeretném, ha nem orvos, csak magát orvosnak kiadó valaki írna neki receptet. Mi ebben a furcsa?
Meg úgy egyáltalán: nem szeretném, ha minden beteg ember annak lenne kitéve, hogy azt se tudhassa, hogy egyáltalán orvos-e az, aki az ügyeleten ajtót nyit neki, meg receptet állít ki anélkül, hogy valóban ő maga vállalná a felelősséget azért, amit csinál.
Egyébként az orvosi ügyeletre nem agyvérzésgyanúval szokás bemenni, hanem annál sokkal egyszerűbb ügyekben a háziorvos rendelési idején kívül. (Azért még egyelőre...) létezik sürgősségi ellátás is, mentőszolgálat is, ha nagy a baj.
Igen kérdező! De mikor 10 percre lezsibbad a kezed és az arcod és mire indulnàl már semmi bajod, de azért meg akarod magad nyugtatni, hogy ez nem volt mondjuk agyvérzés, lehet nem a sürgősségire futkozol be, ami kétszer olyan messze van, mint az ügyelet. És az ügyeleten is mondták, hogy minden értékem oké, jobb, hogy nem a sürgősségire mentünk, mert ott esetleg még valamit össze is szedtem volna kismamaként és az nagyon frankó lett volna. Nyilván azt is mondták, ha legközelebb ilyen van, akkor viszont sürgősségi.
Amúgy nyilván orvos vizsgál és ír receptet, én nagyon nem tudom elképzelni, hogy egy semmilyen képesítéssel sem rendelkező valaki alapból hogy kerülne az ügyletre ügyelni, meg azért ez nem játék dolog, senki nem akarna börtönbe sem menni. Nem tudom mit kell ebből a sztoriból ennyit kihozni, de ha ennyire aggaszt téged a dolog, járj utána, mert gyanítom, itt a gyk-en senki nem fogja tudni neked megmondani ki volt az a dr.nő.
"lehet nem a sürgősségire futkozol be, ami kétszer olyan messze van, mint az ügyelet..."
... hanem felhívom a 112-t, hogy ők döntsék el, hogyan tovább, ne én, aki nem értek hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!