Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ha nem bírom a vérvétel,...

Ha nem bírom a vérvétel, plazmát se érdemes adni?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy amikor műtét miatt kell menni vérvételre akkor mindig rosszul leszek közben. Előtte ugye rástresszelek mert tudom hogy rosszul leszek. Aztán amikor ott vagyok a váróban akkor még jobban. Aztán már kérem is mikor belépek a terembe, hogy az ágyat máris állíthatják fekvő helyzetbe mert mindig rosszul vagyok a vérvételtől. Hirtelen úgy érzem a vérvétel közben hogy mintha valami elgyengülés lenne úrrá rajtam majd hirtelen kiver a víz(izzadok mintha 40 fok lenne) falfehér leszek és már kapogatom is be a szőlőcukrot és vagy fél óráig fekszem ott.

És mindezt éhgyomorra. Mindezek megtörténnek ha tele hassal és bőséges folyadekbevitellel megyek el plazmat adni? Mert műtét előtti vérvételkor kifejezetten kérik hogy csak 1 max 2 pohár víz és semmi étel aznap míg nincs meg a vérvétel. De plazmaadáskor kifejezetten kérik hogy meglegyen a sok folyadék az adás előtt illetve legyen tele a hasad is laktató de nem zsíros ételekkel. Csakmert nem szeretnék a gép mellett rosszul lenni, ott nem úgy megy hogy csak kiszaladok a levegőre hirtelen ha érzem kezdek rosszul lenni. Így érdemes megpróbalni a plazma adást vagy felejtős?

2023. aug. 11. 18:10
 1/4 anonim ***** válasza:
87%
Nem érdemes. Szóval másféle módon próbálj pénzt keresni.
2023. aug. 11. 18:14
 2/4 A kérdező kommentje:
Pont a pénz miatt kellene, ingyen eszembe se jutna.
2023. aug. 11. 18:17
 3/4 anonim ***** válasza:
77%

Felejtos. A vervetel konkretan 1 perc (se).

A plazmaadas meg legalabb 1 ora.

En is ilyen vagyok amugy, de egyszer nagyon bator voltam es gondoltam teszek valami jot, elmegyek vert adni. Ugye a veradas is mar picit hosszabb ido, nem tudom pontosan, talan van 10 perc is.

Kozben meg semmi gond nem volt, de utana elajultam. Pedig meg csak fel se keltem, ahogy kihuzta a tut es mondta a no, hogy maradjak meg egy kicsit a szeken, ne alljak fel rogton, elajultam 😅

2023. aug. 11. 18:29
 4/4 anonim ***** válasza:
76%
Tudom. Azért írtam.
2023. aug. 11. 18:41

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!