Beutaló adása miatt levonnak pénzt a háziorvostól? vagy miért olyan nehéz kihúzni belőlük?
Már sokadszor járok így, pl kontrollra megyek vissza szakrendelésre, de mivel túlmentem az 1 éven, ezért telefonon közlik, hogy vigyek egy új beutalót.
ezt meg hiába mondom a háziorvosnak, közli, hogy "az nem úgy működik" és nem ad.
Most akkor mit csináljak? másképp nem fogadnak ...
de szóval sokadik eset, és olyan jó lenne tudni, hogy ez csak az ő személyes packázása vagy kifejezetten anyagi hátránnyal jár számára a beutaló adása?
Na igen. Főleg amikor a könnyem folyik a fájdalomtól, és nem tudok mit tenni, aztán jönnek itt az orvoszaklatással... fantasztikus.
Éves co? Ugyan ... Én tulképp semmire se megyek el, csak amit már tényleg nem bírok a fájdalom miatt. Nincs ezekre nekem idegem.
Én is kerülöm őket, amennyire csak lehet, de az a baj, van egy bizonyos kör, amiben nem lehet kikerülni őket. Voltam én külföldön is orvosnál, hát mit mondjak, enyhe különbség van a hozzáállásban. Ott nem engedik meg maguknak ezt a stílust, mert azonnal repülnek. Nálunk sajnos eljátszhatják ...
Szörnyű, hogy hónapokig zaklatod ezzel a sokízületi gyulladással.
De, tudod mit, gondold azt, hogy az van.
És akkor mi a következő lépés?
Egy másik vizsgálat amivel meg ki akarod zárni???
Mert külföldön sincs rá gyógymód!!!
Ott is elhajtják az ilyeneket.
igen, ez tényleg szörnyű :)
következő lépés? fogalmam sincs, hogy mi van, éppen ezért kellene kivizsgálni.
tudom, amolyan végleges gyógymód nincs rá, de enyhíteni azért lehet a dolgokat. na meg héé egyelőre ott tartunk, hogy ez csak egy tipp volt a dokitól, épp ezért javasolta a reum. kivizsgálást.
amúgy meg isten ments h az legyen ... szóval örülnék, ha kizárnák.
Az én háziorvosom honlapján le van írva, hogy ilyen esetben a szakorvosnak kell a beutalót kiadni. Tehát esetedben a sebésznek. Itt jogszabályilag ő volt a hunyó, és erről tkp papírod is van, hiszen leírta az ambuláns lapra, hogy reumatolótiai kivizsgálást javasol, de beutalót nem adott.
Az én háziorvosom honlapján az is le van írva, hogy sokszor nem szokták kiadni a szakorvosok a beutalót. Tehát az eseted tipikus. Namost, az én háziorvosom ilyen esetben megírja az említett beutalót, ha tudja. Hogy ne a beteg szívjon. Persze bosszankodik közben.
Miután neked papírod van arról, hogy a sebész nem adta ki a beutalót, amit ki kellett volna adnia, ezzel nyugodtan fordulhatsz a betegjogi képviselőhöz. Más irányban most nem igazán tudsz előrehaladni úgysem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!