Beutaló adása miatt levonnak pénzt a háziorvostól? vagy miért olyan nehéz kihúzni belőlük?
Már sokadszor járok így, pl kontrollra megyek vissza szakrendelésre, de mivel túlmentem az 1 éven, ezért telefonon közlik, hogy vigyek egy új beutalót.
ezt meg hiába mondom a háziorvosnak, közli, hogy "az nem úgy működik" és nem ad.
Most akkor mit csináljak? másképp nem fogadnak ...
de szóval sokadik eset, és olyan jó lenne tudni, hogy ez csak az ő személyes packázása vagy kifejezetten anyagi hátránnyal jár számára a beutaló adása?
Ha az orvosok nem akarnak látni, jobb ha tudod, unatkozásból jársz hozzájuk.
Jajjj, majdnem meghaltál ... szerinted ...
Döntsd már el, hogy egészséges vagy és kontrolra jársz, vagy van bajod
:D
Kár ezen pörögni.
A szakorvos megjegyezhette, hogy az anyajegyeket évente kell ellenőrizni, amire jóhogy nem lehet beutalót írni, és a kérdező nem tudja feldolgozni, hogy nem törődik vele senki. Gondolom párja sincs.
21
na igen ... hogyne. aztán amikor megtörténik a baj: "jaj hát miért nem ment előbb orvoshoz?"
és azért az a mentő vagy ideér még vagy nem, na meg azt se lehet eljátszani hetente, csak mert a szakorvos nem állítja be normálisan a hormongyógyszereket.
hihetetklen sokan mennyire egyszerűek ...
párom is van, és az időt is baromira sjanálom, mert ugye még pluszba a veszekedésre elment idő is kiesik az életemből, szóval hidd el, cserélnék.
viszont ahogy egy orvos ismerős mondta, értsem már meg, hogy a kva életbe se érdekelt egyik orvos se a ritkább nyavalyák kivizsgálásában, ha nem ösztönzik őket eléggé, ösztönözni pedig pénzzel lehet. mégpedig sok pénzzel. ezt így egyszerűen és nyíltan.
amíg egy magas vérnyomásról vagy gyomorfekélyről van szó, el tudják intézni, bár sokszor csak a kivizsgálást, mert a probléma nem fog megoldódni nagyrészt. de ha kicsit is komplikáltabb esetbe botlanak, akkor megáll a tudomány, és általában megy az ide-oda küldözgetés, mert senki se tud vele érdemben foglalkozni.
egyébként igazad van, figyelj, a bokatörésemnél se akartak látni egyáltalán, mivel észre se vették először, annyira értik a szakmájukat, aztán egy második meg a fejét fogta, hogy nem lehet ezt észrevenni. na ől se láttam szívesen, állítólag csak feltartom a rendelést, hiába megyek, ilyesmi szövegek és csak kenegessem, majd elmúlik (a bokatörés!!), közben amelyik étrtett is hozzá, az meg azonnal műteni akarta.
szóval azért egyáltalán nem ilyen egyszerű a dolog sajnos, bármennyire próbálják egyesek annak beállítani. ehhez jön ugye az a szándékos akadályoztatás ahol csak lehet, hogy minél inkább áttereljenek a magánszektroba és kb ennyi, a story végére is értünk. csak közben a beteg vész el.
a helyzet csak rosszabb.
most is hiába írja a szakorvos, hogy X kivizsgálása javasolt, mert ez nem az ő területe, de közli, hogy majd ezt intézzem a háziorovssal. és meg is értem, hát ott egyrém, mennyien vannak, szó szerint hármasával mentünk be, a doki már megőrült, percenként mondogatta, hogy "jézus, honnan jön ennyi beteg?", szóval abszolút megértem, hogy nem nyomtat még egy beutalót is, amikor így is bőven rendelési idő utánra csúszik 10-20 beteg.
na de ezzel elmegyek a HO-hoz, az közli, hogy ez nem az ő feladata, és ő senkinek se az írnoka szóval nem ad beutalót. holott tehát szakmailag egyértelműen megvan, hova kellene menni, de ugye neki senki se mondja meg, mit csináljon ... egy agyrém, ami itt megy.
azóta megtudtam, h nem vonnak le tőlük semmit, ez puszta egózás, merthogy neki ne mondja már meg senki ...
a kontrollal kapcsolatban:
nemrég voltam, és tudod mi volt kiírva? hogy aki fél évnél régebben volt az orvosnál, annak kötelező új beutalót hozni ... hops. de a HO nem ad. akkor megint mit csináljon az ember? kezdek rutinos lenni és beutaló nélkül is ugyanúgy oda állítok, és így ahogy van, megmondom, hogy a HO nem hajlandó beutalót adni. volt amelyik ezt le is írta az ambuláns lapra. sebaj, legalább dokumentálva van, de lényeg, hogy így is fogadott. a HO meg persze csak még idegesebb lett, hogy őt negatív színben tüntetik fel.
egyébként mindezen túl, én úgy tudom, hogy jogszabályilag 1 éven belül nem kell beutaló kontrollra, de aztán sok intézmény mégis kiírja, hogy márpedig kell. szerencse, hogy általában tesznek rá magasról, mert ahogy álltam ott a kartonozónál, a legtöbb beteg azt mondta, hogy neki sincs, de csak legyintettek rá. úgyhogy ezek szerint elég általános probléma ez a beutaló-mizéria.
(na meg most pl július közepére van leghamarabb időpont ... azaz ott tartunk, hogy értelme sincs annak a bizonyos fél éves szabályuknak, mert annál többet kell várni)
Szóval az életveszélyes dolog, amit nem mersz leírni :D, amibe kishiján belehaltál mégse annyira halálos.
Te csak azért zaklatod az orvosokat mert az egyik orvos azt merte mondani, hogy javasol valamit. Ezt magad is bevallod. De ha nem javasolt volna semmit, meg az lenne a baj.
Neked nem a betegség meggyógyítása fontos, mert akkor azt kérdezgetnéd itt.
Nem, neked az a fontos, hogy orvosok körülötted forogjanak.
Te sem tudod mi bajod, orvosok se, csak annyit, hogy életveszélyes.
Nem körülötted forog a világ, vannak igazi betegek is.
Az orvosi javaslat épeszű indok nélkül azt jelenti költsed rá a saját pénzed, ne az adófizetőkét.
jaj nekem ........ ez jól tükrözi egyébként a hozzáállást. kb így, igen. na ezért nem jutunk semmire. főleg, hogy nem is úgy van, ahogy írod, de azért nyilván tudod.
szóval akkor hogy érzhető legyen: az egyik szakorvos kizárta, hogy nem az ő szakterülkete és javasolta a másik szakterületet (amelyről viszont lehet tudni, hogy melyik). és erre javasolt egy kivizsgálást, ahova viszont a HO nem ad beutalót, mert nem ő javasolta és adjon az, aki ezt írta.
így érthető? tehát nagyon is van mit vizsgálni, sorolta végig, miket kellene megnézni, csak éppen nem hozzá tartozik. hogy ebben mi az annyira nehezen felfogható, az rejtély.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!