Beutaló adása miatt levonnak pénzt a háziorvostól? vagy miért olyan nehéz kihúzni belőlük?
Már sokadszor járok így, pl kontrollra megyek vissza szakrendelésre, de mivel túlmentem az 1 éven, ezért telefonon közlik, hogy vigyek egy új beutalót.
ezt meg hiába mondom a háziorvosnak, közli, hogy "az nem úgy működik" és nem ad.
Most akkor mit csináljak? másképp nem fogadnak ...
de szóval sokadik eset, és olyan jó lenne tudni, hogy ez csak az ő személyes packázása vagy kifejezetten anyagi hátránnyal jár számára a beutaló adása?
Attól, hogy sok helyen ezt csinálják, attól még nincs így.
Jogszabály: "(6) * A szakellátásra beutalt biztosított ismételt orvosi beutalás nélkül jogosult igénybe venni a járóbeteg-szakellátást, ha annak keretében ismételt ellátása orvosszakmai szempontból indokolt. Az ismételt ellátás indokoltságát a járóbeteg-szakellátás orvosa rögzíti a biztosított egészségügyi dokumentációjában,"
Sehol nincs olyan, hohgy csak egy éven belül.
akkor ez baromi jó kérdés, mert én eddig több intézményben is hallottam ezt a bizonyos 1 éves szabályt.
na persze azon se lepődök meg ha ők maguk nem ismerik a jogszabályt, csak mit tegyen a páciens? dugja az orruk alá? és ?
azóta egyébként sikerült megtudom illetékestől (orvostól), hogy nem vonnak le tőlük semmit, ez puszta egó-kérdés.
ne vicceljünk már ... azért ez elég abszurd egy elgondolás
Ez nem ego kérdés. Másból sem áll egy háziorvos napja, mint feleslegesen dolgozni mások után meg mások helyett.
Rendszeres, hogy a szakorvos javasol vizsgálatot, és ahelyett, hogy kiadná rá a beutalót (ami egyébként jogszabályi kötelessége lenne és nem terhelhetné másra), küldi a háziorvoshoz, hogy kérjen beutalót tőle. A legjobb, mikor azzal sincs tisztában milyen vizsgálatokat kérhet a háziorvos, és olyat rendel, amire nem is adhat beutalót a szerencsétlen. Felesleges kör a betegnek, felesleges kör a háziorvosnak.
Neked sem tetszene, ha indokolatlanul más helyett kellene dolgoznod.
Kérdező elárulod mi az az életveszélyes dolog amihez évente kell kontrol?
De csak neked ...
Mert ennyi erővel bárki mondhatja, hogy jól vagyok, de kontrol miatt kell beutaló
16
"Rendszeres, hogy a szakorvos javasol vizsgálatot, és ahelyett, hogy kiadná rá a beutalót (ami egyébként jogszabályi kötelessége lenne és nem terhelhetné másra), küldi a háziorvoshoz, hogy kérjen beutalót tőle."
>>> így van! pl, azt mondja a neurológus, hogy itt szerinte más is van, ez nem csak szimpla migrén, és ráírja javaslatként, hogy teljes belgyógyászati kivizsgálás. kérem tőle a beutalót, de fel van háborodva, hát azt majd intézzem a házioorvossal, ő nem azért van ott, ő csak javasol, azt leírta, de az adminisztrációval ne ő foglalkozzon már.
15
a jogszabály mellé még a HO aláírása, bélegyzője amolyan hitelesítésképpen? az meg hogy?
17
nem, nem mondom el, ne haragudj, de ha az megnyugtat, pár napja ismét nem sokon múlt, hogy még itt írok ... és azt istennek se lehet a végére járni, pont az ilyen bürokratikus hülyeésgek miatt.
az utolsó mondatot pedig értelmezni se tudom. viszont nem értem, ki honnan veszi, hogy a páciens legjobb szórakozás az orvopshoz járás. vicces elgondolás. na meg hogy a mai fiatalok is. ugyan már. a mai fiatal ha már nagyon unatkozik, akkor beül a géphez játszani egyet. eszébe nemjut orvoshoz menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!