Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Miből áll a MÁV-nál a orvosi...

Miből áll a MÁV-nál a orvosi vizsgálat?

Figyelt kérdés

Mozdonyvezetői tanfolyamra jelentkeztem és csak az orvosi vizsgálattól függ hogy felvesznek e rá. Tudom hogy nagyon szigorú, ezért is félek tőle.

Elsősorban attól félek hogy a hallásomat tekintve a magashangokat nem olyan jól hallom, meg ha súgnak valamit. Ettől félek a legjobban. Illetve az gond lehet hogy szemüveges vagyok?

Valaki letudná írni hogy jelenleg nagyjából mikből állnak ezek a vizsgálatok? Mennyire nehéz a pszichológiai része?

2022. nov. 7. 10:08
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
6%
Mindent néznek, tetőtől talpig. Vér vizelet szem fül orr gége, hallás, urulógus, igen sajnos megujjaznak mert nézik a belső aranyeret is, fogászat, szóval 1 egész napos kivizsgálásra készülj.
2022. nov. 7. 10:16
 2/22 anonim ***** válasza:

Ez a rendelet taglalja hogy minek kell megfelelni:

[link]

Ebből neked most az előzetes vizsgálat kell.

2. mellékletben vannak a kizáró okok.

A szemüvegesség nem probléma ha nem nagyon szódásszifon a szemcsi. Sok kolléga szemüvegesen került be és aki idősödve szemüveges lesz őket sem rúgják ki.

Én 20 éve voltam, akkor 2 napot csesztünk el rá. Tényleg mindent is megvizsgálnak, nem csak vérnyomásmérés van :D

A pszichonál gépekel kell küzdeni, amikkel a reakcióidőket, stressztűrést, stb néznek, illetve van elbeszélgetés is.

2022. nov. 7. 11:35
 3/22 A kérdező kommentje:
És tényleg van urulógiai vizsgálat is? 😆 Ezt nehéz elhinnem de az első válaszoló belém tette az ideget vele
2022. nov. 7. 12:05
 4/22 A kérdező kommentje:
Hát csak még nem voltam ilyenen. 19 éves vagyok. Nem volt még úgymond szükségem rá.
2022. nov. 7. 12:25
 5/22 anonim ***** válasza:
90%

2-es vagyok. Nálunk nem volt rektális vizsgálat (később aztán belefutottam egybe sajnos, de tényleg nem vészes. Tizedannyira sem kellemetlen mint amikor alaposan betöltöttkáposztázol és másnap gyöngyöző homlokkal üvöltve próbálsz megszabadulni a ballaszttól. A doki vazelinos ujja ennél sokkal-sokkal kisebb és könnyebben bemegy), csak le kellett vetkőzni teljesen. Tehát a genitáliákat is vizsgálják és végigtapogatja a környékét lágyéksérvet keresve. Nem vészes. Persze furcsa hogy egy idegen férfi előtt kell levetkőzni teljesen, de egyszer kibírod. Az időszakos vizsgálaton már nem lesz ilyen. Sorozáson kicsit durvább volt, ott 20-an voltunk egy kb 12 négyzetméteres öltözőben. Karba tett kézzel álltunk, mert ha lelógattad a kezed valaki farkához tuti hozzáértél :D Na azt köszi, mégegyszer nem.

Ez a doki minden más testrészt is végignéz, végigtapogat. Izületek, izmok, sérvek, gerinc, lúdtalp, ... stb. Fogászat egyértelmű mit néznek. Látásvizsgálatot szintén nem kell magyarázni gondolom. Hallásvizsgálatnál audiológiai vizsgálat is van, süketszobában kapod fülesből a hangokat és nyomni kell a gombot hogy mikor hallod. Úgy ülj, hogy lásd a csaj kezét, hogy mikor nyomja a gombot! :) Laborvizsgálat, vizelettel. A főorvosnál meg egy kis beszélgetés a végén, meg kisebb vizsgálatok, például hogy mennyire erősen tudsz szorítani.

2022. nov. 7. 13:17
 6/22 A kérdező kommentje:

8-as köszönöm szépen! Hát akkor ki kell bírni. Azért így már annyira nem tűnik annyira vészesnek. Köszönöm szépen! 🙂

9-es, igen azt hittem, mert a válaszadi stílusát nézve egy troll vagy akinek valamiért hétfőn nincs jobb dolga. De helyetted adtak már egy sokkal értelmesebb, intelligensebb választ úgyhogy nem is kell tovább untatnunk egymást.

2022. nov. 7. 13:54
 7/22 anonim ***** válasza:
90%

"Hát akkor ki kell bírni"

Félreérthetően fogalmaztam. Nincs mozdonyvezető vizsgálaton rektális vizsgálás.

Én más okból - epegörcs miatti sűrgősségi osztályonra történő bevánszorgás és kivizsgálás során lettem karóba húzva :D

2022. nov. 7. 18:21
 8/22 A kérdező kommentje:
Ó akkor megnyugodtam😆 Nagyon szépen köszönöm 7-es!
2022. nov. 7. 19:21
 9/22 anonim ***** válasza:
48%
Azt persze saját maguk sem tudnák megmondani, hogy mi a rossebnek kell pl fogászati vizsgálat? Főleg, hogy utána viszont a következő 50 évben tojnak rá, mintha változatlan maradna az állapota.
2022. nov. 7. 19:28
 10/22 anonim válasza:
58%
Nem tudom hogy egyforma-e mindenhol a vizsgálat, Szegeden a MÁV kórházban biztos forrásból tudom (mert ott dolgozom), van olyan vizsgálat, ahol MINDEN MÁV vagy leendő MÁV dolgozót rektálisan IS vizsgálnak. Nálunk az éves alkalmasságin is nem csak a felvételin.
2022. nov. 7. 19:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!