Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Akkor most az új jogszabály...

Akkor most az új jogszabály szerint ha engem a maganorvos elküld körzeti vizsgálatra nem lehetséges ?

Figyelt kérdés
Tüdőgyógyász küldött mellkas rotgenre (vagyis a fiamnak kell) vagyis mondta hogy kérjek a haziorvostol beutalót és akkor ingyen azt megússzuk . De olvastam az új jogszabályt és elvileg akkor ez már így nem lehetséges ?
2022. okt. 23. 20:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
A szabály egyébként elég egyszerű: magán orvos állami ellátásra nem utalhat be. Ezért mondta, hogy kérj beutalót a háziorvostól.
2022. okt. 23. 21:00
 2/12 anonim ***** válasza:
13%

Magánorvos kéri, hogy kérj a körzeti orvostól beutalót.

Ezért a körzeti orvosnak fizetned kell majd.

Épp az ilyenek miatt hozták ezt a törvényt.

Mert ez ment, hogy az ember elment magánorvoshoz, az meg azt mondta hogy a körzeti orvosnál ezt azt amazt intezzen, majd utána jöjjön vissza.

Most is lehet így csinálni, csak most már nem ingyen.

2022. okt. 23. 21:02
 3/12 anonim ***** válasza:
36%
Elvileg a szakorvosnak kéne beutalnia,de az nem lenne ingyenes. Szóval így akar trükközni. Szerintem sok háziorvos együttműködő.
2022. okt. 23. 21:05
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Egy mellkas röntgent kérhet a háziorvos is. Viszont ugyanaz az orvos aki magánban kezel, nem kérhet TB támogatott kezelést/vizsgálatot.

Igen azért javasolta a háziorvost, mert úgy ingyenes.

2022. okt. 23. 21:17
 5/12 anonim ***** válasza:
Mehetsz mellkas röntgenre magánba is és akkor nincs gond a háziorvossal meg, hogy ad-e beutalót, stb. Mivel nem adhat TB-re beutalót, ezért mondta ezt, de ezt már előttem leírták. Aki magánba megy, számoljon az esetlegesen kért fizetős vizsgálatokkal is.
2022. okt. 24. 06:17
 6/12 anonim ***** válasza:
46%

#2 vagyok

Rakjam ki az árlistát, ami ki van függesztve a háziorvosnál?

Nem lehet most már azt csinálni, hogy hopp nekem kell például egy mellkasi ultrahang, legyen szíves intézni. El fogja intézni, de ezentúl fizetni kell érte.

2022. okt. 24. 06:48
 7/12 anonim ***** válasza:
Igen, rakd ki légyszíves.
2022. okt. 24. 07:35
 8/12 A kérdező kommentje:
Szívesen látnám én is :) egyébként a háziorvos akkor ki fogja írni nekem a beutalót ha esetleg megtudná h nem körzeti orvostól mentem hanem magántól?
2022. okt. 24. 12:03
 9/12 anonim ***** válasza:
Tőle kérdezd meg, de ne mondd meg neki, hanem mondd meg, hogy csak te szeretnéd, hátha.
2022. okt. 24. 13:25
 10/12 anonim ***** válasza:

#2 vagyok

Itt a díjszabás:

[link]

2022. okt. 25. 12:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!