Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egy éves kor felett hányszor...

Egy éves kor felett hányszor vagyok köteles fogadni a védőnőt? Hol találok erről jogszabályt?

Figyelt kérdés
2022. márc. 23. 09:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
76%
Mert még kijarkál?
2022. márc. 23. 10:13
 2/12 anonim ***** válasza:
90%
Nincs erről szerintem jogszabály, arról van, hogy hányszor kell kimennie (minimum). Van valami probléma, hogy kijár sokszor? Fejlődéssel, lakhatással, a családban stb? Vagy egy jóakaró szomszéd aki panaszkodik rátok? Egy éves kor felett már nem nagyon szoktak kijárni, nálunk legalábbis nem jönnek ki, oltásra, státuszra nekem kell bevinni. Lassan egy éve nem is láttuk, mert már ovis a gyerek és csak az éves státuszon találkozunk (vagy amikor kimegy az oviba látja a gyereket), de ennyi.
2022. márc. 23. 10:33
 3/12 A kérdező kommentje:

Novemberben volt 1 éves a kisebb lányunk, volt egy éves státuszon, plusz a védőnő is volt kint. Most épp az építkezés veghajrájában vagyunk, jönni akar megint, írt konkrét időpontot, írtam neki, hogy nem biztos, hogy jó, mert menni kell a házhoz, erre azt írta, hogy legfeljebb akkor beszélgetünk az utcán. Őszintén szólva ez kiverte nálam a biztosítékot.

Tudtommal 18 hósan van a következő státusz, májusban lesz 18 hós, őszintén nem értem, miért olyan fontos most kijönni, hogy odajöjjön a házhoz, amikor szakembereket fogadok.

2022. márc. 23. 10:39
 4/12 A kérdező kommentje:

Jól tudom, tényleg csak 18 hósan kötelező a következő? Csak mert akkor felhívom erre hivatkozva, ugyan bírjuk már ki egymás nélkül azt a pár hetet még.

Egyébként nincs lemaradva semmiben, szépen fejlődik, szopizik is még, már egy fél éve elindult, beszélni is kezd, ráadásul a férjem orvos, anyukám meg végzettségét tekintve védőnő, de perpill gyerekorvos mellett asszisztens...

2022. márc. 23. 10:42
 5/12 anonim ***** válasza:

[link]

Böngészgesd és kiderül.

2022. márc. 23. 10:59
 6/12 anonim ***** válasza:
Kéthavonta kell kijárnia ilyen korban.
2022. márc. 23. 12:31
 7/12 anonim ***** válasza:
Szerintem megér 10 perc kerítés előtti beszélgetést a dolog. Minthogy aztán esetleg gyámhivatal meg gyermekvédelem legyen belőle. Sok ilyen hülye védőnőről hallani ezen az oldalon.
2022. márc. 23. 16:08
 8/12 A kérdező kommentje:

Nem tíz percet beszél, hanem egy órát. :P

Egyik ismerősömhöz sem jar ki a védőnő a gyerek egy éves kora után. Nyilván a jogszabályt néztem először, de nem vagyok jogász, így számomra nem egyértelmű "A területi védőnő által kötelezően felajánlott családlátogatások gyakorisága évi 6 alkalom" kifejezés.

2022. márc. 23. 17:55
 9/12 A kérdező kommentje:

De akkor jol megszivtam, hogy ilyen lelkiismeretes védőnőm van. :D

Köszi a válaszokat! :)

2022. márc. 23. 17:56
 10/12 anonim ***** válasza:
A mi védőnők sem járt ki hozzánk 1 éves kora után .előre is én vittem a lányomat hozzá minden hónapban .utána évente.
2022. márc. 23. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!