Milyen jogszabályra hivatkozhatok ha az ovivezető nem
engedi a nyári szünet után vissza a gyermekem oviba?
Kifogás az hogy iskolába megy
Figyelt kérdés
Azt mondja azok a gyerekek akik iskolaba mennek a nyári szünet után már nem mehetnek oviba.
Idén junius 14től juli 2ig lesz zárva az ovi. Már az se tetszett neki hogy kértem az ügyeletes oviba helyet neki a szünet időtartamára.
Rossz anyának érzem magam mikor kioktat hogy a gyereknek ki kell pihenni a 3 év ovodát és nem tesz jót ha az ovodábol megy szinte rögtön suliba.
Én úgy gondoltam augusztua utolsó 2 hetére kiveszem már,de addig megy oviba. Egyedül nevelem szabadságom is épp hogy van,az apja meg sose jön érte.
A tanév aug 31g tart ha jól tudom. Nem értem miért nem vihetem akkor a szünet után.
2021. máj. 23. 08:10
1/8 anonim válasza:
Gondolom kell a hely, más anyukák is dolgoznak, mivel ti már suliba mentek, igy már más a helyzet. Elhiszem, hogy nehéz megoldani, de ott lesznek a suliba is a szünetek, azokat is csak meg kell oldani valahogy.
2021. máj. 23. 08:18
2/8 A kérdező kommentje:
Igen,tudom hogy van a suliba is nyári szünet-meg őszi téli tavaszi-de úgy gondoltam ezen majd aggodok akkor mikor itt lesz az ideje. Azt hittem az idei nyár meg lesz oldva.
2021. máj. 23. 08:23
3/8 anonim válasza:
Szia!
Ismered az oviadmin.hu oldalt?
Én írnék nekik, biztos naprakészek a hatályos szabályokkal kapcsolatban, megbízhatóbb, mint a gyakori...
2021. máj. 23. 08:42
4/8 anonim válasza:
Az óvodai házirendben is benne kell lennie.
Az óvodai jogviszony megszűnik ha a gyermeket felvették az iskolába, a nevelési év utolsó napján (augusztus 31.).
Szóval nyugodtan viheted még oviba a nyáron, valószínűleg csak azt akarják elérni, hogy minél kevesebb gyerek menjen oviba és kevesebb dolguk legyen.
2021. máj. 23. 09:11
5/8 anonim válasza:
Nálunk is ez van, akik iskolába mennek, nem mehetnek nyáron ügyeletbe. 1 válaszadó, mi az, hogy nincs hely, így is rengeteg gyerek kiesik nyáron, nem ez a probléma.
2021. máj. 23. 09:38
6/8 anonim válasza:
1-es vagyok. Elhiszem, hogy van olyan ovi ahol nincs lètszàm korlàt. Nálunk van, azért irtam. Ahol nagyobb tesó van, szintén nem mehet, mondvàn vigyázzon rà ő. Hiába pontoztok le, vannak ilyen kisvàrosok, ahol megvan szabva ki mehet ki nem. Keresztfiam is most ballag, nyáron már nem mehet, pedig anyuka és apuka is önkormànyzati dolgozó.
2021. máj. 23. 09:43
7/8 anonim válasza:
Nyugodtan viheted szünet után, akár még augusztus 31-én is. Én nem magyarázkodnék, nem hivatkoznék semmire. Hivatkozzon ő jogszabályra, ha már ennyire lusta, hogy szabadulna a gyerekektől.
2021. máj. 23. 10:54
8/8 anonim válasza:
Persze, hogy mehet. Még az iskolai szünetekben is kötelező az önkormányzatnak napközis nyári tábort szervezni, ha elegen igénylik. Természetes, hogy ha nem tudod megoldani a felügyeletét, akkor mehet az óvódába. Nem véletlenül van mindig ügyeleti ovi is. A gyereknek is jó, ha a pajtársaival játszhat. Nem is értem, hogy gondolta az óvónéni, hogy oldd meg a felügyeletét. Azért elvárná az ember, hogy ennél több empátiája legyen egy pedagógusnak!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!