Életmentő műtét után hálám jeléül szeretnék adni pénzt?
Figyelt kérdés
Te adnál?
Ha igen, mennyit?
Mit szólnál hozzá, ha kapnál?
Csomagban indirekt lenne.
2022. aug. 16. 09:30
1/16 anonim válasza:
Tudtommal már nem lehet hálapénztt adni.
"2021. január 1-étől büntethető a hálapénz nyújtása, és annak elfogadása"
2/16 anonim válasza:
Tilos elfogadni. Ha aláírásával vagy a kézbesítő tanúságával igazoltan átvette, alaposan megbüntetik. Csakis négyszemközt személyesen. Van, aki tárgyi ajándékot elfogad.
3/16 anonim válasza:
Nem szabad adni. Ha mindenképp szeretnél valamit adni, akkor vigyél be egy tálca süteményt az osztály dolgozóinak, ennek szoktak örülni.
4/16 anonim válasza:
Kórházon, munkaidőn kívül van erre csak megoldás. Ott elfogadhatja törvényesen is.
De ha én orvos lennék biztos, hogy elutasítanám. Szerintem kapok én elég fizetést az államtól orvosként. Inkább az ápolókat kellene jobban megfizetni.
5/16 anonim válasza:
Bűncselekmény. Mind az orvos mind a te részedről.
6/16 anonim válasza:
Ajándékot is csak meghatározott értékhatáron belül szabad .
7/16 anonim válasza:
Hálád jeléül börtönbe akarod juttatni az orvosod? Szép kis hála. Keress rá mekkora összegben lehet ajándekot adni (pár ezer ft) azt adhatsz. De a kerethatár felett wz is bűncselekmény.
8/16 anonim válasza:
Tilos adni és kapni is. Bűncselekmény. Az állását is elveszítheti és komoly bűntetésre számíthattok mindketten. Ez nem túl jó hála.
9/16 Ypszilon1980 válasza:
Nem lehet adni és el sem fogadhatja.
10/16 anonim válasza:
Elég rossz ötlet. Mivel bűncselekmény. Nem is értem, hogy jut ilyesmi az eszedbe?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!