Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Vényköteles (nem használt)...

Vényköteles (nem használt) gyógyszert blokkal vissza vesznek a gyógyszertáraban?

Figyelt kérdés
A doktornő felírt nekem egy vényköteles gyógyszert ami mivel csak 1 hétig érvényes , azonnal kiváltottam . Viszont a kezelés amit a gyógyszer előtt írt fel hatásosabbnak bizonyult mint gondoltam, így a gyógyszerre nincs szükség. Blokkal , bontatlanul visszaveszik a gyógyszertárban? Ha nem , mihez tudok vele kezdeni?

tegnap 22:27
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Fognak neki örülni mert papírtmunkát adsz nekik. Mihez kezdhetsz vajon vele te nagyokos.
tegnap 22:35
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem veszik vissza. Leadhatod -ingyen-megsemmisítésre. Vagy elteheted, hátha a lejárati időn belül szükséged lesz rá.
tegnap 22:43
 3/8 anonim ***** válasza:
67%

Hogy vennének már vissza gyógyszert! Nem ruha vagy könyv az!

Milyen gyógyszer?

tegnap 22:55
 4/8 A kérdező kommentje:
Bocsánat, de sose jártam még így, nem vagyok szakértő, ki tudja mit lehet vele kezdeni, logikusabb lenne a bontatlan gyógyszert visszavinni mint tárolgatni, vagy eladni (nem fordult meg a fejembe de van aki képes lenne).. nem bontott gyógyszerről beszélek ráadásul, tisztába vagyok vele hogy nem ruha, nem könyv. Köszönöm a normálisan válaszolóknak! :)
tegnap 23:16
 5/8 anonim ***** válasza:

Nem vehetik vissza. Többek között azért sem, mert nem lehet tudni, hogy milyen körülmények között lett tárolva. Mennyire volt megfelelő hőmérséklet stb.

Ami viszont kötelességük, hogy mint veszélyes hulladék visszavegyék és megfelelően ártalmatlanítsák (elküldjék ártalmatlanítani).

tegnap 23:18
 6/8 anonim ***** válasza:
23%
Hát hogy képzeled, hogy bemondásra elhiszik, hogy bontatlan? Nem lehet visszazárni? Durva mérgezések forrása lenne a gyógyszertár, ha külső helyről átvett gyógyszert forgalmazna! Még élelmiszert se lehet visszavinni, nemhogy gyógyszert! Ehhez aztán nagyon nem kell szakértőnek lenni, a 100-as IQ pont elég hozzá!
tegnap 23:23
 7/8 anonim ***** válasza:

#6, a legtöbb gyógyszer csomagolása direkt olyan, hogy nem lehet nyom nélkül visszazárni.

Továbbá felhívnám a figyelmed, hogy a magyarok 50%-ának 100 alatti az IQ-ja. Ne tekintsük már ezt az értéket minimumkövetelménynek.

tegnap 23:59
 8/8 anonim ***** válasza:
Visszaváltani csak a tévesen kiszolgáltatott, vagy az OGYÉI által visszahívott gyógyszereket lehet. Pl. lejárt a felhasználási idő, vagy az adott adagolás mellett használva lejárna, sérült a csomagolása, kivonták a forgalomból.
ma 06:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!