Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Vérvétel magas cukrot mutatott...

Vérvétel magas cukrot mutatott ki?

Figyelt kérdés
A felső határ 5,9 mmol/liter, nekem 6,2 lett... jelenthet ez valamit?

2022. máj. 21. 08:41
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem írtam, hogy súlyos. Cukorbeteg éppen nem vagy. De valószínűleg leszel. A kérdés az, hogy akarod-e megelőzni? (Diéta, sport, szükség szerint gyógyszer) Vagy majd akkor foglalkoznál vele, ha ténylegesen cukorbeteg is lettél. Az magyar egészségügy az utóbbira szavaz. (Háziorvosok egy része is) Te melyikre?
2022. máj. 21. 09:49
 12/28 anonim ***** válasza:

* kiegészítésnek:

Minimum vegyél egy vércukor mérőt (eladhatod később) és figyeld, hogy alakul étkezés előtt/után a cukrod.

2022. máj. 21. 09:51
 13/28 A kérdező kommentje:
Meg szeretném előzni. Mit tehetek? Mozogni jó ideig nem fogok tudni, mert a vizsgaidőszakom közepén vagyok
2022. máj. 21. 09:53
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

Nézz utána a 160 gramm szénhidrát diétának! Ezt most nehéz összefoglalni, de az a lényege, hogy kell enni szenhidrátot, de azt jól elosztva a nap folyamán és a lassan felszívódóakat kell előnyben részesíteni. (Az a cél, hogy a vércukorszint ne ingadozzon szelsőségesen. Ez a diéta még az egészségeseknek is jó, tehát nem tudsz vele melléfogni)

A mozgás pedig azért jó, mert segít levinni a vércukor szintjét. Ha csak 20 perc kocogás fér bele, már az is jobb a semminél.

Azért persze mutasd meg a leletet a háziorvosnak is, hátha továbbküld szakorvoshoz (endokrinológus). Ha meg mégse, ezekkel tudsz tenni magadért

2022. máj. 21. 10:31
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

A testsúlyodról nem írtál, ha túlsúlyos vagy, és lefogysz, nagy eséllyel megszűnik az inzulinrezisztencia. Úgyhogy mozgás és diéta. Vizsgaidőszakban is befér például napi fél óra futás.

A 160 grammos diéta tüneti kezelés, de nálad ez még bőven a visszafordítható kategória, úgyhogy egyél sok zöldséget-gyümölcsöt, és kerüld a telített zsírokat. Ezzel is sokat tehetsz az egészségedért, még akkor is, ha nincs is inzulinrezisztenciád.

2022. máj. 21. 11:17
 16/28 Ypszilon1980 ***** válasza:
Megelőzni meg tudod, ha a cukrot csökkented. Azért írja valaki ezt, valaki azt, mert alapvetően nem sok, meg egyszeri alkalom volt eddig, viszont nem tudhatja itt senki, hogy ezt most nálad mi okozta, a tüneteid utalnak-e erre, egyébként ennyitől nem leszel szomjas. Kérdés az is, hogy ez napközben mennyi, de egyszerű, mert ha nem sajnálod rá a pénzt, akkor tudsz venni vércukormérőt és akármikor tudod ellenőrizni, az jobb képet ad. Azt javaslom, hogy meg kellene ismételni az éhomit pár hét múlva. Nálam is volt 6,2 egyszer, aztán utána már csak 5,6, de evés után is teljesen rendben van nálam.
2022. máj. 21. 11:37
 17/28 anonim ***** válasza:
100%
Hát én szólnék az orvosomnak, majd ő eldönti. Esetleg beszerezhetsz otthonra vércukormérőt, azzal időnként ellenőrizheted. Amúgy nekem is vizsgaidőszak van, de mozogni azért kell.
2022. máj. 21. 11:45
 18/28 A kérdező kommentje:
A testsúlyom teljesen normális, sőt eléggé izmos vagyok (nem kigyúrt!), 180 körüli magassághoz vagyok 71-72 kg. Megpróbálok napi félóra közepesen intenzív mozgást beiktatni, aztán ha lemegy ez a téboly, rengeteget leszek kint. A bicajozás az egyik hobbim. Jelenleg viszont éjjel-nappal tételt és bizonyítást tanulok:D
2022. máj. 21. 12:58
 19/28 anonim ***** válasza:
Nekem is volt 6 és 7 közötti érték, a háziorvosom diétát írt elő, azzal is karban lehet tartani.
2022. máj. 21. 13:37
 20/28 anonim ***** válasza:
A lelet alapján IFG igazolható. Életmódváltás (diéta, mozgás), rendszeres kontroll javasolt, ill. kiegészítő gyógyzeres kezelés is szóba jön. Ha a háziorvosod nem vesz komolyan (amire van esély), akkor endokrinológust/diabetológust keress fel. Jelen lelet alapján cukorbetegség nem igazolható. OGTT/Hgba1c javasolt.
2022. máj. 21. 18:42
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!