Én kérhetek saját döntés alapján vérvizsgálatot az orvostól?
11: sajnos még a kötelező szűrővizsgálatokra se mennek el az emberek! Az a pár %, aki - a szóhasználatoddal élve - túlhasználja, szerintem abszolút nem jellemző....
És pont azok vesznek ki aztán többet a közös kasszából (a betegségeik miatt), akik nem törődnek megelőzésszerűen az egészségükkel, és nem járnak vizsgálatokra.
Attól még, hogy valaki 30 alatti, nem feltétlen egészséges és sok problémának nincs tünete, különösen az elején. Például nekem van egy masszív genetikai eredetű magas koleszterinszintem. Folyamatosan növekszik. Laborok nélkül nem derült volna ki.
Ezen kívül számos problémája lehet az embernek (30 alatt is simán), ami a laborból derül ki. Van, ami (legalább eleinte!) kezelhető diétával, célzott sporttal, már ha tud róla az ember.
Ugyanígy kellene rendszeres anyajegyszűrés, fogászati szűrés stb.
Ahogy írták is itt, évente egyszer lehet kérni a haziorvostol beutalot nagylaborra mindenféle indok nélkül.
De ez csak egy általános labor, semmi speciális dolgot nem néznek.
Egy eü dolgozó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!