Melyik a jó döntés? Ügyelet, mentők, vagy SBO?
Egyértelműen orvosra van szükségem, és csak remélem, van itt olyan, aki gyakrabban fut bele hétvégén ilyesmibe, vagy egészségügyis.
Akut veseelégtelenség, akár le is állhat (még nem állt le), emellett trombózis sem kizárható. Szóval azt senki ne írja, hogy menjek orvoshoz, ez nem kérdés számomra sem.
SBO másik városban, van, aki bevigyen. A dilemma oka csak az, mikor jutok hamarabb orvoshoz?
Ha kocsival bevisznek, lehet, ott ülök fél napot - volt ilyen ismerősöm.
Ha mentőt hívok, soronkívüliség, de ehhez kijön a mentő? Nem érzem magam közvetlen életveszélyben. Na meg nem akarom súlyosabb esetektől sem elvenni. De értelemszerűen én is szeretnék időben bejutni.
#5: Nem, nem a Google. Olyan daganatos betegségem van, és olyan kezelést kapok, ami bármikor a vese leállásával járhat. A kezelőorvosomtól tudom, mik azok a tünetek, amikor baj lehet.
Ödéma az egész testen, ma reggelre a szem alatt is, csökkent vizeletmennyiség, lepedékes nyelv, nehézlégzés. Ez elég akut veseelégtelenség jeleinek?
#7: Igen, írtam is, tudom, hogy orvos, ez egyetlen percig sem volt kérdés. De hétvége van, és nem voltam még ilyen helyzetben, és fogalmam sincs, mi tartozik az ügyelethez, mi az sbo-hoz... Bocs, hogy kérdezni mertem.
Felhívtam az ügyeletet, ott azt mondták, jöjjek be a sürgősségire, itt utána meg kiakadtak azon, hogy vizsgálat nélkül miért küldtek ide...
Aztán rájöttek, hogy azért, mert labor nélkül nem lehet megmondani, hogy csak nem működik rendesen, vagy kezd leállni.
Mindenesetre bent vagyok, várom a laboreredményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!