Én kérhetek saját döntés alapján vérvizsgálatot az orvostól?
Kérni kérhetsz,csak nem fogja teljesiteni. A labor vizsgálat nem ingyen van,a Tb fizeti a labornak.A vizsgálatok okát indokolni kell.Ez rajt van a vizsgálatot kérő lapon. Természetesen ha fizeted a költséget,meg csinálják.
Magánban is fizetni kell érte.
2-es nem tudom honnan veszed ezt az évente egyszer dolgot. Mutass egy jogszabályt, ahol ez le van írva. Szerintem nincs ilyen.
A labornál nem a beteg kérése a mérvadó. Ez nem a kocsma, ahol a beteg rendel. Az orvos dönti el, mi indokolt, és mi nem az. Egy 20 éves egészséges, panaszmentes felnőttnél például teljesen indokolatlan évente koleszterint nézni. Ha 2020-ban jó volt, akkor mi a bánatnak kellene 2022-ben is megnézni? Mert a szomszédnak is megnézték?
Nyilván van sok olyan betegség és állapot, ahol évente akár több vérvétel is indokolt. Ilyen esetben elrendelik.
7. Még a munkaorvos is kiírja, ha olyan a melója...
Lehet h 20evesen nem kell, de már 30 fölött simán lehetnek indokok az éves kontrollra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!