Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Fiatalnak melyik a legjobb...

Fiatalnak melyik a legjobb vérnyomáscsökkentő?

Figyelt kérdés
ACE-gátló vagy ARB? Nem kérek olyan választ, hogy "amit az orvosod felír" mert ő nincs tisztában azzal, hogy egy életen át szedni kell és annak hosszútávú következményeivel.

2022. jan. 22. 17:56
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:

"Az ACEi indikációja is hasonló, nem? Nincs metabolikus szindrómám, diabéteszem, ami feltétlen indokolná az ARB-t." Mire gondolsz? Mindkettő vérnyomáscsökkentő szer és mindkettő az angiotenzin II-t gátolja, csak az egyik a receptort, a másik meg metabolikusan (ACE csinál az angiotensin I-ből angiotensin II-t, ha ezt legátoljuk, kevesebb angiotensin II lesz)

"Azt meg főleg nem szeretném, hogy a pszichiátria rákerüljön a nevemre, mert akkor végleg lőttek a pályafutásomnak:( Sajnos ez tény ebben az országban." Ez sem feltétlen igaz. Nálunk orvosin többen is járnak a pszichiátriára, mert a pszichiátria nem egyenlő azzal, hogy valaki bolond! Sőt, egy kezeletlen pszichés betegség rosszabb, mintha valaki pszichiáterhez járna.

2022. jan. 24. 15:41
 32/54 A kérdező kommentje:
Mit akarnék titkolni? Stresszes, szorongós vagyok, emiatt magas a vérnyomásom, erre valaki pszichiátert ajánlott
2022. jan. 24. 15:51
 33/54 A kérdező kommentje:
#31: A terápiás alkalmazása ugyanaz mindkettőnek, elsővonalbeli szerek magasvérnyomás esetén. Nem tudjuk, hogy ARB esetén a szabadon hagyott ATII/2 receptorok hiperstimulációja milyen következményekkel jár, valszeg ez felelős részben a rákkockázatért mint sejtproliferátor, angiogenezist növelő. Ezen felül az ATII/1 blokkolása azzal a negatív visszacsatolással jár, mely megnöveli az angII szintjét.
2022. jan. 24. 15:55
 34/54 anonim ***** válasza:

32: nem tudom a hátteret.

De annyiban igaza lehet az illetőnek, hogy érdemes lenne a tünetek (okozat) helyett az okot megvizsgálni és kezelni.

2022. jan. 24. 16:00
 35/54 anonim ***** válasza:

#33 én tisztában vagyok az indikációkkal és a magas vérnyomás elsővonalbeli kezelésével.

A te kommentedet nem tudom, mire akarsz kilyukadni, illetve a metabolikus sy a béta blokkolók és a diuretikumok RELATÍV kontraindikációi (még csak nem is az abszolút..), ezt miért kevered bele az ARB-hoz és az ACEi-hoz?

Az előtte lévő kommentemben meg már idéztem a cikkekből a rákkockázattal kapcsolatban, arra nem vagyok hajlandó még egyszer reagálni.

2022. jan. 24. 18:31
 36/54 A kérdező kommentje:
Én a metabolikussal csak azt akartam mondani, hogy ha metabolikus szindrómás beteg van, annak lenne indokoltabb az ARB (főleg telmizartán)
2022. jan. 24. 18:57
 37/54 anonim ***** válasza:
18 éves férfi vagyok magas vérnyomással. ACE-gátlóval kezdtem, az nekem nem jött be, feljebb ment tőle a pulzusom, akkor váltottam Nebivololra, nekem az nagyon jól bevált, lejjebb vitte a vérnyomást is, és a pulzusom is normális tőle. De szerintem mindenkinél a saját tapasztalatok alapján kell majd a rendszeres gyógyszert beállítani.
2022. febr. 15. 11:24
 38/54 anonim ***** válasza:
Mért mi a hosszútávú következményei, kérdező ?
2022. febr. 17. 06:04
 39/54 A kérdező kommentje:
#38: Na vajon mik? Tönkreteszi a szervezetet
2022. febr. 18. 15:39
 40/54 anonim ***** válasza:
Hogyteszi tönkre?
2022. febr. 19. 06:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!