Fiatalnak melyik a legjobb vérnyomáscsökkentő?
"Az ACEi indikációja is hasonló, nem? Nincs metabolikus szindrómám, diabéteszem, ami feltétlen indokolná az ARB-t." Mire gondolsz? Mindkettő vérnyomáscsökkentő szer és mindkettő az angiotenzin II-t gátolja, csak az egyik a receptort, a másik meg metabolikusan (ACE csinál az angiotensin I-ből angiotensin II-t, ha ezt legátoljuk, kevesebb angiotensin II lesz)
"Azt meg főleg nem szeretném, hogy a pszichiátria rákerüljön a nevemre, mert akkor végleg lőttek a pályafutásomnak:( Sajnos ez tény ebben az országban." Ez sem feltétlen igaz. Nálunk orvosin többen is járnak a pszichiátriára, mert a pszichiátria nem egyenlő azzal, hogy valaki bolond! Sőt, egy kezeletlen pszichés betegség rosszabb, mintha valaki pszichiáterhez járna.
32: nem tudom a hátteret.
De annyiban igaza lehet az illetőnek, hogy érdemes lenne a tünetek (okozat) helyett az okot megvizsgálni és kezelni.
#33 én tisztában vagyok az indikációkkal és a magas vérnyomás elsővonalbeli kezelésével.
A te kommentedet nem tudom, mire akarsz kilyukadni, illetve a metabolikus sy a béta blokkolók és a diuretikumok RELATÍV kontraindikációi (még csak nem is az abszolút..), ezt miért kevered bele az ARB-hoz és az ACEi-hoz?
Az előtte lévő kommentemben meg már idéztem a cikkekből a rákkockázattal kapcsolatban, arra nem vagyok hajlandó még egyszer reagálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!