Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Tényleg így működik a táppénz,...

Tényleg így működik a táppénz, ha munkaidőkeretben vagyok foglalkoztatva?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Bolti eladó vagyok, 11 órás műszakokkal, de persze nem minden hétköznap. Most decemberben 11 napot táppénzen voltam, covid miatt. Mikor visszajöttem, a főnök azt mondta, hogy mivel amíg elvoltam, 64 órát nem dolgoztam le, viszont a táppénz csak hétköznapokra szól és 8 órákra, amiből csak 7-er tudott beírni, így marad 8 óra, amit le kell dolgoznom. Beírtunk egy napot korábban decemberben, mintha aznap jöttem volna 8 órát, és majd jövő hónapban valamikor a beosztásomon kívül bejövök és ledolgozom azt a 8-at.

Egyrészt értem, hogy nem fogok ingyen dolgozni most ezért plusz 8 órát, hiszen a hónapra korábbra be van írva és kifizetik, mégis furcsának tartom, hogy megbetegszem, meggyógyulok, visszajövök és majd be kell jöjjek még egyszer.

Ilyen helyzetben ennek ez a menete?

2021. dec. 21. 18:42
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:
Hát nekem továbbra is magas ez az egész. :(
2021. dec. 22. 16:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!