Tényleg így működik a táppénz, ha munkaidőkeretben vagyok foglalkoztatva?
Sziasztok!
Bolti eladó vagyok, 11 órás műszakokkal, de persze nem minden hétköznap. Most decemberben 11 napot táppénzen voltam, covid miatt. Mikor visszajöttem, a főnök azt mondta, hogy mivel amíg elvoltam, 64 órát nem dolgoztam le, viszont a táppénz csak hétköznapokra szól és 8 órákra, amiből csak 7-er tudott beírni, így marad 8 óra, amit le kell dolgoznom. Beírtunk egy napot korábban decemberben, mintha aznap jöttem volna 8 órát, és majd jövő hónapban valamikor a beosztásomon kívül bejövök és ledolgozom azt a 8-at.
Egyrészt értem, hogy nem fogok ingyen dolgozni most ezért plusz 8 órát, hiszen a hónapra korábbra be van írva és kifizetik, mégis furcsának tartom, hogy megbetegszem, meggyógyulok, visszajövök és majd be kell jöjjek még egyszer.
Ilyen helyzetben ennek ez a menete?
Ha egy adott időszakban, amikor egy 8 órás 56 órát dolgozott volna neked 64 kellett volna, az azt is jelenti, hogy utána meg kevesebbet dolgozol mint egy 8 órás, mert úgy jön ki a munkaidőkeret. Ad abszurdum, ha a hónap első felében orrba-szájba mennél, utolsó héten meg egyszer sem, hát elég érdekes lenne, hogyha 3 hét betegszabival kinulláznád a melós 3 hetet (120 órával), utolsó héten semmit sem melóznál, aztán meg vernéd az asztalt, hogy de neked jár a bér 168 óra után.
Persze felmerül az a kérdés is, hogy 11 órás műszakokkal hogyan jön ki 64 óra?
Első, hát én sokszor elolvastam a válaszod, de nem világos, mit akarsz végül kihozni belőle. Mindenesetre a kérdésedre a válasz, hogy azon napok között volt egy vasárnap, ami nem 11, csak 9 óra.
Második, akkor hogy?
Ötödik, igen, ezt mondja.
A papíron csak annyi van hogy keresőképtelenség időtartama 12.03-12.13.
Megnezem majd a szerződést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!