Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Volt már olyan hogy egy idős...

Volt már olyan hogy egy idős családtagodnak be kellett feküdnie a kórházba?

Figyelt kérdés

(pl.: erős hátfájás vagy hasonló miatt)

És mikor vártátok a betegszállítót, még beszélgettetek és a saját lábán (minden nehézség nélkül) szált be a betegszállítóba.

Majd mondjuk egy hét múlva mikor hozták vissza, meglepetésedre hordágyon vették ki a betegszállítóból, saját erejéből még csak felülni sem tudott, és beszélni sem maximum motyogni?!?

2021. dec. 10. 18:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Uhh. Hát mi történt..? És ha rosszabbodott az állapota, miért küldték haza?
2021. dec. 10. 18:49
 2/12 anonim ***** válasza:
70%
Igen! Idős embert Magyarországon kórházba vinni, ha nem áll fenn ennek hiányában életveszély, egyenlő a halálra ítéléssel. Nem foglalkoznak velük, akár össze is cserélik őket (Szolnok), nem megfelelően gyógyszerezik, benyugtatózzák, mert "csak a baj van vele". Mindennapos eset. Kórházba nem gyógyulni megy az öreg, hanem meghalni. Most hogy van a rokonod?
2021. dec. 10. 18:55
 3/12 anonim ***** válasza:
76%

Próbáld meg, hogy egy hétig fekszel egy ágyban és nem tudsz semmit csinálni, csak feküdni!

Ez böven elég ahhoz, hogy a kondíciód erösen lecsökkenjen és nehezedre essen járni is.

2021. dec. 10. 18:59
 4/12 A kérdező kommentje:

Remélem hogy holnapra jobban lesz!

Nem voltam erre felkészülve..

Jelezte hogy szeretne vécére menni, nagy nehezen támogatva kikísértem a vécére.

Na de utána onnan vissza.. Egyáltalán nem tudott a lábaira állni, azt hittem lerokkanok mire kb 30 perc alatt visszajuttattam az ágyig..

Most pihen, és kicsit mintha jobban lenne.

Arra gondolok én is hogy talán leszedálták.

2021. dec. 10. 19:12
 5/12 anonim ***** válasza:
26%

A háziorvos bele tud nézni az EESZT rendszerbe, oda elvileg beleírják a gyógyszerezését. Gyakorlatilag persze nem biztos. Legalább az a problémája, amivel bement, megoldódott, vagy semmilyen diagnózist és kezelést nem kapott?

Jegyezd meg, hogy kórházba csak akkor szabad időst beküldeni, ha akut infarktusa, vakbélgyulladása vagy ilyesmije van.

2021. dec. 10. 19:18
 6/12 A kérdező kommentje:
Ami miatt bekerült, azt rendbe hozták!
2021. dec. 10. 19:21
 7/12 A kérdező kommentje:

A másik ami még szerencsétlenül jött ki.

Ott vannak a zárójelentésen a javasolt gyógyszerei, a zárójelentést be kéne adnom a háziorvosnak hogy felírhassa a gyógyszereit,

csakhogy holnap hétvége..

2021. dec. 10. 19:28
 8/12 anonim ***** válasza:
Holnap munkanapos szombat van. De hétfőig anélkül se lesz semmi baja. És mi okozta a hátfájását? És milyen állapotot írtak a zárójelentésébe, ha a kórházban mozgás- és beszédképtelenné tették?
2021. dec. 10. 19:32
 9/12 A kérdező kommentje:
Nem hátfájása volt csak nem akarom leírni hogy mi matt került be hogy ne legyen felismerhető. De a lényeg hogy az látszólag rendbe jött.
2021. dec. 10. 19:40
 10/12 anonim ***** válasza:

Nyugodtan menj a gyógyszertárba biztos felírták a gyógyszereket a kórházba. Azokat amiket újonnan kell szedni. Legalábbis nálunk felírták. Többször is, csak most az a furcsa hogy nem nyomják a kezedbe a receptet.

Egyébként eeszt be bárki megtudja nézni a dolgait nem csak az orvos. Ha van ügyfélkapuja a rokonodnak akkor megtudod nézni.

Szerintem normális valamennyire hogy legyengülve jön ki a kórházból. Ok nélkül nem tartjàk bent, tehát valami baja biztos volt amitől legyengült. Meg ott pihenni sem lehet. Majd holnap biztos jobban lesz, kicsit erőltetni kell hogy kelljen fel. Pl ne vidd be az ételt, jöjjön ki enni. Aztán ha pihen biztos jobban lesz. Reggel meg gyógyszertár és a gyógyszer is használ majd.

2021. dec. 10. 21:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!