Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » A háziorvos adhat beutalót...

A háziorvos adhat beutalót mellkas CT-re Covid gyanú esetén?

Figyelt kérdés
Nekem régebben azt mondta a háziorvosom, hogy csak szakorvos adhat beutalót CT-re, ő csak röntgenre adhat. Vajon hazudott?

2021. nov. 24. 00:53
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
#20 Értem, de mennyire pontos egy ilyen teszt? Mert tegyük fel 19.500.-ért megcsináltatom egyszer és mi van, ha az negatív lesz, de ha rá egy nappal is készülne egy az meg már pozitív lenne? Mert azért több politikusunknál is így volt a közelmúltban.. Arra meg nem szeretnék 2-3x 19.500.-at kifizetni, ha ennyire lutri az egész. Akkor már inkább áldoznék egy magán CT vizsgálatra kicsit többet, ami azért úgy tudom biztosabb eredményt adna.
2021. nov. 25. 10:18
 22/29 anonim ***** válasza:

Hogy adna már biztos eredményt te nagyon okos?

A CT elkváltozásokat mutat ki, nem egy rohadt vírust bakker.

Covid gyanúra covid teszt való, nem CT. És a PCR teljesen megbízható.

2021. nov. 25. 16:19
 23/29 anonim ***** válasza:
Tünetes covidot már a háziorvos féle orrpiszkás antigén gyorsteszt is kimutatja nagy valószínűséggel. PCR-t qkar szoktak most már, ha negatív gyorsteszt ellett is nagyon covidgyanús tünetek vannak. Ha az is negatív akkor szinte biztos lehetsz, megfelelő szakszerű mintavétel esetén.
2021. nov. 25. 16:21
 24/29 anonim ***** válasza:
Amúgy meg ágyuval verébre akarsz lőni, de indok nélkül nem fog menni..
2021. nov. 25. 16:24
 25/29 A kérdező kommentje:

Eszembe sincsen kétségbe vonni amit írtok (bár tehetném), de nekem meg egy osztályvezető főorvos mondta azt a napokban, hogy egy PCR teszt nem ad 100%-os biztonságot. De amúgy ha én külföldre utaznék, oda sem elegendő egyetlen negatív PCR teszt úgy tudom, hanem 2db kell. Tehát itt bukik az állításotok..

Ami meg a CT-t illeti, pont úgy beszéltek róla mintha az egy luxus szolgáltatás lenne a mai világban. Még ha PET CT-t kérnék akkor megérteném az aggályokat, de egy mellkas CT a mai világban alapnak kéne lennie. Mellesleg azt is leírtam, hogy magánfinanszírozásúba mennék, tehát kiadásba se keverném a kedves egészségügyet vele, viszont a magánhoz is kell beutaló. Ha én CT-t akarok akkor ahhoz maximálisan jogom van úgy érzem. Komolyan nem értelek titeket.. Komolyan lebeszélitek a beteget a korszerű vizsgálatokról, jó hogy nem sámánhoz külditek a betegeket mint a középkorban... Amúgy Ti orvosok vagytok?

2021. nov. 25. 20:58
 26/29 anonim ***** válasza:
100%

Az INDOKOLATLAN vizsgálatról akarunk lebeszélni. Ugyanis -mint ahogy már 35-ször leírtuk - a covid kimutatásában a CT sehol nincs. A CT az a tüdőben lévő eltávoltozásokat mutatja ki, nem a covidot.

Szerinted ha nekem volt pozitív covid tesztem, tehát bizonyítottan covidos voltam, de amúgy azon kívül, hogy 2 napig folyt ataknyom, vajon mit mutetott volna egy tüdő CT? Feltételezem semmit.

Neked egy PCR teszt kell. Vagy ha kettő jobban megnyugtat, akkor kettő.

Ha azok negatívak, akkor meg az asthmád miatt légzésfunkciós vizsgálat, ahogy már valaki leírta, nem pedig CT.

És nem mellékesen azért kell a magánfinanszírozott CT-hez is beutaló, mert nem tudom tiszutában vagy-e vele, de a CT az RTG sugárzás, méghozzá egy mellkas RTG-nek a több százszorosa, ilyen módon tehát nem veszélytelen vizsgálat. Ezért nem akarják, hogy minden jöttment hülye, akinek van pénze kifizetni, hobbiból havonta oda járjon.

Hidd el, ha covid miatt kórházba kerülsz pozitív teszttel, fognak neked csinálni tüdő CT-t.

2021. nov. 25. 21:03
 27/29 anonim ***** válasza:

Ja, és megjegyzem, hogy ha esetleg a PCR pozitív és covidos vagy, és emellett vannak panaszaid, na majd UTÁNA indokolt lesz a CT, és akkor majd kapsz rá beutalót is.

Vagy ha elmész egy ártalmatlan és könnyen elérhető mellkas RTG felvételre, és ott látnak valamit, amit pontosítani kell, majd akkor is kapsz beutalót.

De covid kimutatására TOVÁBBRA SEM CT vizsgálatot kell végezni.

2021. nov. 25. 21:05
 28/29 anonim ***** válasza:

Ja és igen, egyébként nem kell elhinned, de éppen pont orvos vagyok.

Ahogy véleményem szerint az egyik válaszadó is, mert sejtem, hogy ki írta a kommentet (de ebben nem vagyok biztos).

2021. nov. 25. 21:09
 29/29 anonim ***** válasza:
Konolyan agyf..szt kaptam.. Covid eldöntésére CT... Leírták már előttem ,hogy az nagy dózisú rtg sugárzás.. Akkor mar MR, de az meg Még nagyobb pazarlás..
2021. nov. 25. 21:15
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!