Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Egészségügyi segédeszközök...

Egészségügyi segédeszközök felírása, kiváltása hogyan zajlik?

Figyelt kérdés
Ki választja ki, hogy pontosan milyen típusú mankó, rollátor, stb. kell a betegnek? Ő maga választhat (aki nem ért hozzá) vagy az orvos? Mi van, ha nem válik be, amit felír? Várhatóan mennyi idő múlva lesz megfelelő eszköze a betegnek? Mielőtt felírnak neki valamit, kipróbálhatja a szóba jöhetőket? Ha igen, hol? A szakorvosnál van egy-két példány? (Budapesten) Vagy ahol megveszi? Többet is felírhat a doki (pl. egyszerre mankót is meg rollátort is)? Stb.

ma 12:21
 1/3 anonim válasza:

Szerintem ezt mindenki magának választja annak függvényében, hogy melyiket tudja használni. Orvos csak ajánlani tud, de ő nem tudja, hogy melyik lenne kényelmesebb a betegnek. Pl mamámnak mankókat adott az orvos, egy idő után nem tudta őket használni. Nénjém vett neki egy olyan járókeretet, azzal már inkább könnyebb volt neki menni.

Szerintem az ilyeneknél csak akkor kell az orvos után menni, ha valami ortopédiai probléma van(hám kell) vagy társai. Mondjuk nekem olyan hálót adott az orvos, hogy lóf@sznyit nem ért, amikor utánanéztem interneten, akkor találtam egy megfelelőt.

ma 12:42
 2/3 A kérdező kommentje:
Szóval nem pontos típust ír fel, hanem csak annyit, hogy pl. "mankó"? És amelle meg felirhat rollatort is? Meg még mit? Bármit, amit a beteg kér, gondolom, nem...
ma 13:23
 3/3 anonim ***** válasza:

[link]

Itt meg tudod nézni, hogy miket lehet felírni, ki írhatja fel, mennyi időre, milyen betegeknek... A tényleges választék függhet a gyógyászati segédeszköz bolttól is. Nem tudom, hogy a felírás mennyire pontos, de az orvos majd megmondja.

ma 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!