Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » E.ü. dolgozóknak hogy lehet...

01anonymus01 kérdése:

E.ü. dolgozóknak hogy lehet kijátszani a kötelező oltást, ha meg akarja tartani a munkahelyét?

Figyelt kérdés
(Nem orvos)

2021. aug. 25. 15:14
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
100%
20as, nekem volt szakvéleményem, mégis megkaptam az oltást, azt mondták ez nem kontraindikáció
2021. aug. 26. 18:27
 22/49 anonim ***** válasza:
71%

A köpölyözésnél még hatékonyabb a homeopátiás nanorobot csipszkivezetés, fenyőmaggal meg káposztaleveskúrával együtt.

Istenem hogy lehetnek ennyire buták az emberek. Ha megkaptad az oltást, az már benned marad, akármit csinálsz. Ez nem egy kígyómarás hanem egy kibszott vékony tű, nem lehet semmivel kiszívni az anyagot.

2021. aug. 26. 19:32
 23/49 anonim ***** válasza:
43%

Egészségügyi dolgozóknak is írom majd megértitek mit akarok ezzel mondani. Egy civil.

1885 Pasteur ha van időtök csekkoljátok gugli segít később az oltasat tovább fejlesztették. Súgok, hogy Erdészeti Egyetemen minden tanonc kap ilyen oltast.

Camile Guerin állatorvos, Albert Calmette orvos, bakteriologus, immunologus páros BCG 1953-at írok, de előbb fedezte fel ez a két jóságos ember azt az oltast amit ti is megkaptatok mikor gyerekek voltatok.

Jonas Edward Salk virologus 1955-ben kezdték alkalmazni ezt az oltast. Illetve a szajon at hato Albert Bruce Sabin bakterologus, virologus.

Es egy evszazadokig felreertelmezett betegseg elleni vedoltas Pierre Fidele Bretonneau 1858, de az igazi korokozot Friedrich Loeffler fedezte fel 1884. Ókori betegsegrol beszelunk. Ókori beszamolok is vannak rola.

De ezeken kívul is vannak oltast felfedezo emberek akik valoszinuleg ugyanigy megkuzdottek ezekkel az erzesekkel mint pl. Karikó Katalin aki 60x eves letere ugy dontott segit a vilagnak hogy le tudjuk kuzdeni ezt a betegseget.

Mindenki ijedezik es bizalmatlan. Megertem. De nem egyedi dolog a virus. Utolso amit irtam ott okori heber beszamolok is voltak a betegsegrol ergo ott technologia se volt akkor meg szerintetek ott kesobb mikkel kellett megkuzdenie ezeknek az embereknek akik kifejlesztettek az oltoanyagot? Vallasi hiedelmekkel es babonakkal. Nyilvan tobb ember azt hitte hogy ez az ordogtol valo. Most mit hisz minden ember hogy nanochipek vannak az oltoanyagba. Egy nanochip nagyon draga szerintetek tobb milliard ember nanochipelesenel nem lenne globalis penzvalsag es gazdasagi null?

Megertem hogy feltek es ertem is a bizalmatlansagot de mar oltast is tudsz valasztani. Illetve megertem hogy varni akarsz. Csak egy dolgot tegyetek meg probaljatok tobb oldalrol nezni ezeket a dolgokat es olvasni szakirodalmat is mert gyakran a nem tudas teszi az embert naivva es félővé.

De ennél neccesebb példát is tudnék mondani elmaradott orszagokba regebbi dolgokrol hogy mit okoz a tudatlansag es a vallasi babona.

Megertem ha van aki nem akarja az oltast beadatni de pl. Ez a kopolyozes pelda haat pl. Regen a kigyomerget szivtak ki aztan kesobb majat tettek a mart teruletre szerintetek aki kifejlesztette a kigyomereg elleni szert azt nem erte ilyen bizalmatlansag? Mindig a kommunikacio hiany ami ezt okozza es a babona, hiedelmek sajna. Pedig egy-egy ilyen életet ment.

2021. aug. 27. 08:58
 24/49 anonim ***** válasza:
68%
#23 Én nem vagyok egészségügyis, de köszönjük ezt a felesleges szövegelést. Te is próbáld meg több oldalról nézni az oltást. Adott egy oltás, ami nem véd meg a betegségtől, csak enyhíti a tüneteket. Elvileg! De a delta javarészt allergia szintű oltatlanul is és az már ezen az oldalon is binyonyosodott (pedig mégcsak az elején vagyunk), hogy elég sok oltott lett beteg. Az oltás meg szép és jó dolog lenne, ha nem okozna olyan sok embernek mellékhatást vagy halált. Facebook, Pfizer mellékhatások csoport pl lassan 70ezer fővel. Igen, jól mondod, a kommunikáció hiánya, hogy a mellékhatásokról, halálozásról kussol a média. Szerintem nem neked kéne kioktatni az egészségügyiseket.
2021. aug. 27. 09:22
 25/49 anonim ***** válasza:
35%

Mindegy irtam egy valaszt csak ellapoztam igy mar nem irom ujra. Nem kioktattam csak probaltam segiteni hogy ne rettegj. Probald ne csak a bizalmatlansag es retteges oldalarol nezni a valaszom amit te kioktatasnak vélsz de egy fikarcnyi koze nincs hozza. Csak elszomorito ez az egesz ami itt megy mar miota felesleges streszt generalva magatoknak.

Aki oltas kifejlesztese elott esett at ezen annak milyen lehet aki a post covid tunetei miatt fel kellett adnia a szakmajat amit imadott es profi volt benne?

Vagy milyen annak a kutatonak aki millio elhivatottsagot es almatlan ejszakat tett abba hogy segitsen onzetlenul tudva es megertve hogy lesznek olyanok akik nem fognak bizni vagy felni fognak de elso oltasat amit kifejlesztett maganak adatta be. A bizalmatlansag nehéz dolog azoknak akik az eg vilagon mindent, de mindent megtennenek hogy segiteni tudjanak annak ellenere hogy megertik hogy igy reagalnak.

A tortenelembe ettol neccesebb virusok is voltak de voltak emberek akik maskent gondolkodtak es tettek ellene.

De egyebkent pl. Katonaknak is kotelezo bizonyos oltast beadatniuk ha olyan helyen allomasoznak. Vagy az erdeszek is megkapjak a veszettseg elleni oltasukat egyetemi eveik alatt. Ezt szemelyesen egy erdesz egyetemista meselte hogy most kapta meg a veszettseg oltasat. Tudom hogy ezek mar reges regen bevallt oltoanyagok. Ez nem ugyanaz a helyzet ezt is tudom. De egy oltast nem akaro embernek a szakmaja kezdetekor kell merlegelnie ezt, hogy emiatt akarja-e vagy sem ezt a szakmat, mert egeszsegugybe ott sanszosak az ilyen oltasok.

Azert teszik kotelezove mert nektek nagyobb a riziko a megbetegedesre mivel ti napi szinten tobb emberrel erintkeztek ezt ti is tudjatok ezt sem kell mondanom de azert mondom. Megertem hogy féltek de aki nagyon igy van, van valasztasa. Csakhat az egy masik munkahely es szakma sajnos elobb utobb. Vannak olyan szakmak amik ezzel jarnak. Nem tudom a kerdezo egeszsegugyis de nem biztos csak szimplan kivancsi, hogy ilyen helyzetbe mi van.

Biztos vannak egeszsegugyben is akik nem akarnak oltast ezt amugy en teljesen megertem egy ilyen helyzetnel de a lehetoseg hogy kevesbe legyen beteg az ember az adott. Senki nem titkolta hogy az oltas mellett nem kaphato el a betegseg. De segit abban hogy ne legyel jobban beteg. Akinek mellekhatasai voltak az lehetett attol is hogy esetleg valamilyen rejtett betegsege van amirol nem tudott es az orvos sem tudta, es akkor volt aktiv mikor az oltast megkapta. Tobb mindenkinek viszont maximum csak az oltas helye fajt vagy az izulete vagy a feje. De mindegy en csak probaltam segiteni hogy ne marjatok mar ezen egymast mert elszomorito. Ebben a helyzetben inkabb segiteni kene egymast es nem ket taborra szakadni. Nincs olyan hogy ket tabor ezt csak ti generaljatok a félelem miatt.

2021. aug. 27. 10:47
 26/49 anonim ***** válasza:
26%
24es, 70 ezer fő? Huu azta. és a covidban haltam meg csoportban hány millióan vannak? Jaa hogy ők már nem tudnak írni?
2021. aug. 27. 12:21
 27/49 anonim ***** válasza:
91%

#26 Többen vannak oltás áldozatok, mint covid halottak. A covid általi halálozási szám Mo-n 30ezer ember, világszinten 4,4 millió, mindez cirka 2 év alatt. Több ország, köztük pl Magyarország és Nagy Britannia is úgy számolja a halottakat, hogy ha bizonyítottan fertőzött volt az ember valamikor, akkor automatikusan covid halottként lesz elkönyvelve. Tehát nem 30ezer és nem is 4,4 millió áldozatról beszélünk, hanem ennek jócskán a tördékéről. Világjárványhoz mérten pedig a 4,4 millió is pici szám, pláne, ha a valós szám ennél jóval kisebb. Mellesleg csak IDÉN eddig több mint 90 millióan születtek, így már nem is olyan ijesztő a 4,4millió ember halála 2 (!) év alatt.

[link]

2021. aug. 27. 12:35
 28/49 anonim ***** válasza:
33%
Kérlek linkeld nekem a hivatalos forrást hogy több oltásban meghalt van mint olyan aki covidban. Várom :-D
2021. aug. 27. 13:01
 29/49 anonim ***** válasza:
#28 Mivel nincs hivatalos adat, amiről gondolom te is tudsz, így nincs mit linkelni, mert nem számolják. Épp ez benne a furcsa, nem? Elvégre a teljes és alapos tájékoztatás része, hogy azt is felvállalják, hogy hány embernél okozott kárt, vagy halált. Ha ezt megtennék, senki sem kérné az oltást.
2021. aug. 27. 13:23
 30/49 anonim ***** válasza:
Megbeszéled a vérvételen a kollégáddal, hogy egy olyannak a vérét adja le, aki biztos átesett a víruson. Tavasszal nálunk is meg volt beszélve a hölgyikével, ha esetleg valamelyikünk nem esett volna át rajta, akkor így megtudjuk oldani. Szerencsére (vagy nem szerencsére) mindannyian átestünk rajta tünetmentesen, így 4 hónapra megkaptuk a kártyát.
2021. aug. 27. 18:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!