1 A vényre felírt gyógyszereket csak és kizárólag annak a személynek szabad szednie akinek felírták?
2 Tehát ha a háziorvos, vagy pszichiáter felírt vényköteles gyógyszert pl xanaxot valakinek, de egy vele együtt élő családtagjának nem írta fel, akkor ha a személy akinek fel van írva, ezután ad belőle pár szemet a családtagjának (aki be is szedi), akkor az elvileg tilos?
3 Ha tilos, és ezután ez kiderülne, akkor pontosan minek számítana ez? Az is lehet, hogy ez büntetendő? Milyen következményei lennének a számukra?
2021. aug. 10. 20:50
1/9 anonim válasza:
Igen büntetendő. Ha be adsz egy vény köteles gyoszert, lehet még hal tőle,mert pl érzékeny rá. Vagy szed olyan gyógyszert ami mellett nem lehet azt szedni amit adsz. Nagy a kockázat.nen tudom pontosan mivel vadolnának ha kiderül az ilyesmi, de azt tudom büntetendő.
2021. aug. 10. 21:02
2/9 A kérdező kommentje:
Az durva lenne, ha valaki börtönbe kerülne, mert egy családtagjának nyugtatót ad annak kérésére.
Akkor is büntetendő, ha a családtag önszántából kéri a gyógyszert és még csak nem is lesz baja tőle, csak egyszerűen kiderül?
2021. aug. 10. 21:12
3/9 anonim válasza:
Olyannyira csak az szedheti, akinek felírják, hogy ha ad belőle másnak, a végén neki nem lesz gyógyszere. Ugyanis csak annyit írnak fel, amennyi az adagolás szerint kell.
2021. aug. 10. 21:31
4/9 A kérdező kommentje:
Ok
De a legfontosabb kérdésem mégegyszer
Akkor is büntetendő ez, ha a családtag önszántából kéri a gyógyszert és még csak nem is lesz baja tőle, csak egyszerűen kiderül?
2021. aug. 10. 21:36
5/9 anonim válasza:
Szerintem csak akkor, ha valamilyen drognak számító készítményről van szó, és visszaélnek vele. Például ha az, akinek felírják, nem szedi, de továbbadja a drogfüggő családtagjának.
Egyébként nem hiszem, hogy nagyon foglalkoznának vele.
2021. aug. 10. 22:45
6/9 A kérdező kommentje:
És ugye pl a xanax, frontin, rivotril, altató is kivétel nélkül mind ezen "drognak számító készítmények" közé tartozik?
2021. aug. 11. 06:56
7/9 anonim válasza:
Nem vagyok otthon a gyógyszerek terén, de szerintem igen.
2021. aug. 11. 09:56
8/9 anonim válasza:
Ilyesmit a büdös életben nem lehet bizonyítani. Ahogy a bármiféle szabályok esetében 99%-ban nem lehet bizonyítani a megszegését vagy ha lehetne is, nem foglalkoznak vele.
2021. aug. 11. 22:42
9/9 Ypszilon1980 válasza:
Ez nem bizonyítható, semmi nem történik. Az lenne a bűncselekmény, ha a nem jogosult beszedi, elveszi attól, akinek jár, vagy odaadják neki és valaki feljelenti emiatt, esetleg lesz valami egészségkárosító hatása rá nézve vagy életveszélybe kerül,de ez eleve más kategória.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!