Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Irodai munkan kerhetnek...

Irodai munkan kerhetnek vedettsegit, oltást, tesztet? Nem valoszinu, mert olyan munkahelyen kerhetnek elsosorban, ami nagy kockazattal jar

Figyelt kérdés
2021. aug. 8. 10:05
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/80 A kérdező kommentje:
Ez hivatalos oldal volt, ahonnan bemasoltam. Fogadjunk te is olyan fonok vagy, aki gatlastalanul keresi a kiskapukat :D (mem kell valaszolni) Na szep napot! :D
2021. aug. 8. 14:32
 72/80 anonim ***** válasza:

#71: Tehát elismered, hogy nincs ilyen jogszabály, különben belinkelted volna.

És egyébként egyik hozzászólásodban sincs tiltás erre vonatkozóan. Ahogy már írtam, csak azt másoltad be, mikor lehet kérni, amit rosszul értelmezel.

Tehát ismétlem: NINCS olyan jogszabály, ami tiltaná. Ha szerinted van, akkor konkrétan írd le a törvény (vagy jogszabály) nevét, számát, a fejezet és a paragrafus számot!

Teljesen mindegy, honnan, mit másoltál, ha a fentieket nem tudod megadni, az azt jelenti, hogy te sem ismersz ilyen jogszabályt.

2021. aug. 8. 14:40
 73/80 A kérdező kommentje:
Ezzel a hozzaszolasoddal engem igazolsz ;) Tipikus rossz fonok tipus. :D Ezzel a posztoddal azt mutatod ki, hogy az erdekeid miatt nem akarod ertelmezni az egeszet es hulyesegeket akarsz nekem bemeselni ;)
2021. aug. 8. 14:52
 74/80 A kérdező kommentje:
Ez hivatalos forras volt, amit belinkeltel ;)
2021. aug. 8. 14:53
 75/80 A kérdező kommentje:
belinkeltem
 76/80 A kérdező kommentje:
Vagyis irtam, nem linkeltem (korrektor)
 77/80 A kérdező kommentje:
Na en ebbol kiszalltam, nincs idom ezekre aZ ertelmetlen hulyesegeket, amiket irtok
2021. aug. 8. 15:03
 78/80 anonim ***** válasza:

Ja, és csak úgy fogadjam el, hogy azt mondod, hivatalos forrás? :D

Akkor add meg a forrást!

Egyébként egy jogszabály baromira nem így van megfogalmazva.

Egyébként nem vagyok főnök egyáltalán, csak nekem nem gyengém az értő szövegolvasás. ;)

2021. aug. 8. 15:08
 79/80 A kérdező kommentje:
Szerintem csak szivatnak engem es a gepben mogott jot nevetnek rajtam h parazok es nem fogjak kerni munkahelyen
2021. aug. 9. 08:35
 80/80 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Én még eddig nem írtam kommentet ehhez a kérdéshez, csak most kapcsolódom be. Ne érezd azt, hogy kötekedni szeretnék veled, csak beszélgetni próbálok.

Én is irodai munkakörben dolgozom, de szándékosan nem írom, hogy hol. Nálunk TÖRVÉNY AD LEHETŐSÉGET a vezetőnek arra, hogy az általa megítélt munkakörökben kötelezővé tegye az oltást. Innentől kezdve feltétele lehet a munkakör betöltésének az oltás felvétele. Nálunk még ezzel a törvény adta lehetőséggel nem élt a vezető, de mint említettem, megvan rá a lehetősége. Ha ilyen esetben nem venném fel az oltást, akkor én nem teljesíteném a munkakör betöltéséhez szükséges feltételeket, tehát ilyen esetben a munkakör elbocsátással megszüntethető. Ilyen esetben jár a végkielégítés.

Kérdező!

A te esetedben kötelezett-e már a munkáltató az oltás felvételére? Ha igen, te tettél-e már valamit ez ellen? Fordultál-e munkaügyi bírósághoz?

Ha nem kötelezett még a főnököd az oltás felvételére, de később megtenné, te tennél-e valamit ez ellen? Fordulnál-e munkaügyi bírósághoz?

Nyilván ezekre a kérdésekre csak te tudod a választ. De ha ilyen esetben bírósághoz fordulsz, járj utána, hogy van-e olyan törvény, vagy bármilyen más jogszabály, amely lehetőséget adhat a munkáltatódnak arra, hogy oltásra kötelezhet a munkahelyen. Mert hiába nem kötelező, látod mégis megvan a lehetőség erre. Csak kell hozzá egy törvény. Itt van az én esetem példának.

Én sem vagyok beoltva, és én sem szeretnén felvenni az oltást. Ha rákerülne a sor, szerintem én sem alkudnék meg. De sok lehetőség nincs, jól nem nagyon lehet ebből kijönni. Kártérítésre nem számíts, csak max. végkielégítésre. De attól még az utcára kerültél.

2021. aug. 12. 12:38
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!